Vo vypredanej sále multifunkčného priestoru Forum Karlín včera košická kapela No Name veľkolepo oslávila svojich 20 rokov na hudobnej scéne. V jednom z najmodernejších koncertných stánkov v Českej republike zároveň ukončila S Láskou No Name tour 2016. Bonusom bude vystúpenie v Dubaji, kde skupina uzavrie koncertnú šnúru osláv.

"Je to naozaj výborný pocit, vypredať Forum Karlín. Táto koncertná miestnosť je vysoko hodnotená aj medzi zahraničnými hosťami. Hneď po nás tam vystúpia Twenty One Pilots alebo Placebo, takže ide o miesto svetovej úrovne. Je to úplne nová a vychytaná hala aj v rámci logistiky a akustiky. Jednoducho tento 'koncertný skalp' v našej zbierke vypredaných koncertov doteraz chýbal," hovorí s úsmevom líder skupiny Igor Timko.

No Name, Forum Karlín, Praha, 1.11.2016 Zdroj: Anett JodarViac fotiek z pražského koncertu

No Name oslavuje dve dekády na hudobnej scéne celý rok, všetky doterajšie výročné koncerty mali veľký úspech. Doterajšiu cestu kapely hodnotí jej spevák takto: "Bolo to 20 nádherných, rýchlych a náročných rokov, ale aj 20 rokov nenahraditeľných skúseností. Ako kapela sme si prešli mnohými skúškami aj po ľudskej stránke, aj po stránke profesijnej. Dnes mám dobrý pocit zo všetkého, čo sa za tých 20 rokov udialo. Sme stabilná zostava, sme stále na seba veľmi nároční, dostávame nádherné ponuky na spolupráce, niektoré zmluvy máme uzavreté už na dva roky vopred. Zažili sme kopec srandy, máme priateľské vzťahy od Michaloviec až po Aš, precestovali sme okrem bývalého Československa aj Ameriku, Anglicko, Taliansko, hrali sme v Nemecku, v Poľsku a všelikde inde."

Do zoznamu zahraničných koncertov už o pár dní, v piatok 4. novembra, pribudne aj Dubaj. "Slováci a Česi tam organizujú folklórny festival, kde sa okrem tradičného folklóru predstavia aj 'domáce' kapely. Všetko vyšlo parádne, tešíme sa, že tam zahráme rodákom. Berieme to tak, akoby sme si šli oddýchnuť do Dubaja presne po ukončení 20 rokov našej kariéry," uzatvára Igor Timko.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou. Ďalšie podrobnosti o kapele nájdete na stránkach www.no-name.skwww.facebook.com/noname.sk.

Foto: Anett Jodar

Súvisiaci interpreti: No Name