Keď sa v roku 2016 vybrali Roxette na turné, malo byť ich posledným. Teraz, takmer päť rokov po smrti Marie Fredriksson, sa zakladateľ dua Per Gessle rozhodol priniesť legendárne hity znova na pódiá a potešiť nimi fanúšikov, ktorí im zostali verní aj naďalej. Stane sa tak v marci 2025 v rámci ôsmich koncertov po celej Austrálii.

Per Gessle začal po ôsmich rokoch pracovať na svojom novom albume vo švédčine. Rozhodol sa na ňom zamerať sa na duety s obľúbenými interpretmi. Vo februári vydal singel Beredd s Molly Hammar a pred pár dňami zverejnil novinku Sällskapssjuk so speváčkou Lenou Philipsson. Album s rovnomenným názvom vyjde na jeseň.

Práve spojenie s Lenou Philipsson naviedlo Pera Gessleho k oživeniu obrovského katalógu piesní. Rozhodol sa vziať skupinu Roxette znova na pódium. "Toto je všetko o mojich piesňach Roxette, o tomto obrovskom balíku hudby a textov, ktoré píšem už viac ako tri desaťročia. Nezakladám nové duo. Marie bude vždy nenahraditeľná. Mám však veľké šťastie, že som v Lene Philipsson našiel úžasný hlas a skvelú interpretku. V roku 1986 som bol spoluautorom prvého veľkého hitu Leny a je jednou z najžiarivejších hviezd, aké kedy Švédsko poznalo. Som nesmierne hrdý, že sa chce ku mne pripojiť na mojej výprave, aby udržala odkaz Roxette nažive," uviedol na webovej stránke.

"Som nadšená z toho, že som sa vydala na toto turné. Naozaj sa teším na spoluprácu s Perom – je to fenomenálny skladateľ a nekonečná hudobná sila," reaguje Lena. Kapelu Roxette budú na turné tvoriť Christoffer Lundquist, Magnus Börjeson, Magnus "Norpan" Eriksson, Dea Norberg ako aj pôvodné ikony Roxette Clarence Öfwerman a Jonas Isacsson. Deväť rokov od posledného turné Roxette in Concert odštartuje v Kapskom Meste v Južnej Afrike.

Text: Hudba.sk (zdroj: Roxetteblog.com)