Dnes (14.12.) vychádza nová nahrávka projektu Poetry in Telegrams – The Line of Love, na ktorej slovenský hudobník Johny Štefeček spolupracoval s americkým klaviristom Svenom Martinom. Ten je známy ako koncertný klavirista na sólových turné speváka Jonathana Davisa z kapely Korn, a hrával tiež s t.A.T.u.

Nedávno zverejnený úvodný singel Juliet and Romeo na minialbume dopĺňa trojica ďalších akustických skladieb z doterajšieho repertoáru Poetry in Telegrams: Stargazing, Breathing a Mysteries. EP je oslavou desaťročnice projektu, pričom ide o jeho prvú "negitarovú" nahrávku.

Piano nahral Sven Martin a emotívne vokály naspieval autor projektu, hudby a textov – Johny Štefeček. CD vznikalo v amerických štúdiách (North Hollywood) a na Slovensku. Finálny mix a mastering je opäť dielom Rolanda Grapowa z Grapow Studios.

Obálka s kvetom ruže bola inšpirovaná diapozitívom Svetozára Kamila Štefečka, zosnulého otca zakladateľa Poetry in Telegrams, grafický návrh zrealizoval SkiFi. Promo fotografie vznikli v ateliéri Veroniky Klimonovej. Nahrávku môžete podporiť kúpou na Bandcampe a počúvať aj na všetkých streamovacích službách.

Poetry in Telegrams (PiT) je medzinárodný hudobný projekt, ktorý v roku 2013 založil slovenský gitarista, spevák, skladateľ a textár Johny Štefeček. Okrem novinky mu vyšlo päť radových nahrávok, na ktorých sa spolupodieľali zahraniční hostia Thomas Lang (AUT/USA), Jørgen Munkeby (NOR), Paul Ortiz (UK), Marco Minnemann (GER/USA) a Gil Sharone (USA). O zvukový kabát PiT sa stará nemecký producent Roland Grapow, ktorý má svoje štúdio Grapow Studios na Slovensku.  

Doterajšia tvorba projektu si vyslúžila pozitívne ohlasy na slovenských i zahraničných internetových portáloch. EP Melancholy (2016) a I, Koheleth (2018) získali nominácie na Radio_Head Awards v kategórii Hard & Heavy. Krátky film Petra Čermáka Interlude (v hlavných úlohách Gregor Hološka a Ivana Kološová) s hudbou PiT získal v roku 2022 ocenenia na medzinárodných filmových festivaloch v Košiciach a v Budapešti.

Poetry in Telegrams môžete sledovať na stránke www.poetryintelegrams.com (oficiálna webová stránka + hudobný blog) a sociálnych sieťach.

Redakciu Hudba.sk informoval Johny Stefeček. Správu sme upravili.