Festival Summerbeach Rudava 2007 dopadol nad očakávania. Okrem vynikajúcej hudby si mohli návštevníci pozrieť aj svalnaté opálené telá športovcov súťažiacich v disciplínach ako beach volejbal, futbal, vodné pólo či plávanie.

Festival Summerbeach Rudava 2007 dopadol nad očakávania. Okrem vynikajúcej hudby si mohli návštevníci pozrieť aj svalnaté opálené telá športovcov súťažiacich v disciplínach ako beach volejbal, futbal, vodné pólo či plávanie.

V prvom rade treba pochváliť organizačnú stránku festivalu. Areál bol síce rozlohou skromnejší ako na našich najväčších letných festivaloch, no nič mu nechýbalo. Veľké stanové mestečko, rozľahlé parkovisko(aj keď za poplatok), dostatok bufetov, z ktorých sa šírili vône kukurice, cigánskej a rôznych špecialít na grile. Zdroje pitnej vody, sprchy so značkovým mydlom, ambulancia, pojazdný bankomat a dokonca 2 herné automaty pre zarytých hráčov. Treba oceniť aj to, že takmer celý areál bol bezbariérový a strážený bezpečnostnou službou. Veľmi milo prekvapili aj záchody - okrem klasických suchých sa v areáli nachádzali aj čisto ženské toalety, o ktoré sa staral tím kočiek z firmy Kotex. Vďaka nim si dámy užili dostatočné množstvo toaletného papiera, čistotu a pohodlie ako doma. Za všetky ženy im patrí jedno veľké ĎAKUJEM.

Hneď vedľa volejbalových ihrísk sa dalo okúpať v štrkovom jazere – niektorých otužilcov dokonca ani ,,zopár” kvapiek dažďa od kúpania neodradilo. Odvážlivci , ktorí sa nebáli menších modrín si mohli vyskúšať aj paintball. Množstvo ľudí tiež zaujala možnosť vyhrať za malé peniaze celkom slušnú sumu. Stačilo ,,len “ vyliezť po malom nestabilnom rebríku na vrchol a dotknúť sa vytúženej výhry. Adeptov bolo nespočetne veľa, no nikomu sa to nepodarilo. Celkom slušný biznis, mať takýto rebrík, nemyslíte?

Stanové mestečko bolo plné dobre naladených ľudí. Osadníci boli bezprostrední, zrazu sa každý s každým poznal. Ráno okolo piatej takmer každého zobudili najhlučnejší obyvatelia mestečka pokrikovaním vtipných viet a slovíčok , ktoré všetkým hneď zrána vyčarili úsmev na tvári. Hustý dážď, ktorý sa spustil v sobotu večer dokonca podčiarkol celú túto atmosféru. Ľudia napriek neprajnému počasiu tancovali a spievali…jednoducho nezabudnuteľný zážitok.

Hudobný program bol taktiež veľmi pestrý. Každý si našiel to svoje. Na Electronic stage-i sa hral prevažne house, ktorý mal svojich verných poslucháčov. Zaujímavý bol Ska Beach stage, kde to vďaka príjemnej hudbe i osadenstvu vyzeralo ako na Jamajke. No a samozrejme Main stage, kde vystupovali rôzne kapely. V piatok po otvorení bolo ľudí pomenej, no akonáhle mali prísť skupiny ako Vetroplach, Zóna A, Para, či Tina s kapelou, začali sa ľudia masovo schádzať. V sobotu vystúpil Robo Grigorov, Hudba z marsu a mnohí ďalší umelci. Ľudí počas dažďa dostali da varu Horkýže slíže.

Veľkú poklonu treba zložiť kapele Peha. Dolaďovanie nástrojov síce trvalo dosť dlho a ľudia už začali byť nervózni, no čakanie sa nakoniec vyplatilo. Spev Katky Knechtovej nenechal nikoho len tak nečinne stáť. Ľudia sa hýbali, spievali spolu s ňou , kapela bola vynikajúco zladená - jednoducho jeden veľký živý celok. Pri refréne pesničky Slnečná balada ,,Dýchaj , ma dýchaj!“ väčšina prítomných ani nedýchala. Kapele sa po skvelom výkone pódium podarilo opustiť až na niekoľký krát.

Nedeľné ráno už bolo oddychové, ľudia sa pomaly balili, upratovacie čaty sa vrhli do práce, športovci dohrávali posledné zápasy. Celkový dojem: športovo-hudobný festival Summerbeach Rudava 2007 bol nepochybne jedným z najlepších a najvydarenejších víkendov leta.

Budeme veľmi radi ak sa prostredníctvom fóra o svoje zážitky podelíte aj vy s nami.

>>fotogaléria