Pražský festival Metronome bude trvať o jeden deň dlhšie a uskutoční sa od 18. do 20. júna. Organizátori takisto ohlásili zmenu názvu podujatia na Metronome Prague - Music and Arts Fair a zverejnili tiež nových potvrdených účinkujúcich. Hneď v prvý deň sa predstavia americký rapper Macklemore, austrálsky DJ Hot Dub Time Machine a český spevák Mikolas Josef. Medzi piatkových interpretov zas pribudlo londýnske duo Oh Wonder.

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na zmeny v rámci areálu, kde na nich budú čakať farebné stromy, umelecké inštalácie či miesto na piknik v tráve. Cieľom organizátorov je vytvoriť "magické a surrealistické" prostredie. "Akcia bude určite oveľa viac ako len festival. Chcem, aby sme vytvorili čarovnú krajinu plnú zážitkov a momentov, v ktorej sa návštevníci budú cítiť ako Alica v krajine zázrakov," povedal promotér Serge Grimaux. "Metronome Prague má byť jednotka medzi metropolitnými festivalmi a všetko, čo na tento rok pripravujeme, k tomu smeruje. Ďalšie kroky budú nasledovať," vyjadrili sa zakladatelia podujatia David Gaydečka a Martin Voňka.

Ľudia, ktorí si už kúpili dvojdňovú vstupenku na festival, tak majú tretí deň ako darček. Na podujatí tento rok budú akceptovať už len elektronické platby. Účasť na Metronome predtým potvrdili Beck, Skepta, Underworld, Still Corners, Alyona Alyona, Tata Bojs, Hugo Toxxx, Sampa the Great, Lenny, Tomáš Klus, FVLCRVM, Kapitán Demo, Bratři a ďalší.

Zdroj: SITA (Metronomefestival.cz., archív)
Foto: Dávid Hanko

Súvisiaci interpreti: Macklemore