Koncerty skupiny Hex pod názvom Back to the Clubs Tour sa síce presunuli až na október, no už teraz vieme, ktoré skupiny sa na turné predstavia ako predkapely. Rozhodli o tom fanúšikovia v online hlasovaní, ktoré priebehalo počas marca na Hudba.sk.

Z celkového počtu 98 prihlásených kapiel vybrali členovia skupiny Hex dvanásť, ktoré vytvorili dvojice vo všetkých šiestich mestách pripravovaného turné. Následne si fanúšikovia hlasovaním na stránke hudba.sk/hexturne volili víťazov. V súťaži hlasovalo spolu 2785 užívateľov, ktorí podporili miestnych favoritov.

Na prvom koncerte 15. októbra v Piešťanoch si spolu s Hexom zahrá nitrianska funky-popová kapela Sematam. O deň neskôr to v Martine roztočí kremnická pop-rocková skupina Virvar, v Malackách (17.10.) vystúpi česko-slovenské indie-funkové kvarteto Ending a 22. októbra v Prešove zahrá kapela The Spants, ktorá v najtesnejšom súboji získala vôbec najviac hlasov spomedzi všetkých účastníkov.

V Trenčíne (23.10.) sa predstaví už pomerne známa energická zostava Fuera Fondo a na záver turné sa vo V-klube v Bratislave (24.10.) predstaví spolu s Hexom domáca bratislavská formácia Parketový Lev. Nielen víťazné kapely, ale aj ďalších finalistov môžete bližšie spoznať priamo na stránke súťaže alebo v sérii článkov, ktoré sme počas nej zverejnili.

Yxo: Možno s niektorou z kapiel aj niečo nahráme

"Teší nás, že sa do hlasovania zapojilo veľa ľudí. V niektorých prípadoch to bolo naozaj tesné. Je vidieť, že podpora fanúšikov je dôležitá aj pre kapely, ktoré ešte nemajú toho až tak veľa za sebou. Presne takto sa nám podarilo presadiť na slovenskej scéne. Celkovo hodnotím túto súťaž ako vydarenú, prihlásilo sa veľké množstvo kapiel, speváčok a spevákov. Sme radi, že ľudia na Slovensku majú možnosť spoznať nové tváre. Tešíme sa už na samotné turné a na stretnutie s našimi fanúšikmi," hodnotí súťaž Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Bratislavská stálica sa na všetkých šiestich koncertoch Back to the Clubs Tour predstaví v novej rozšírenej zostave, ktorú okrem ústrednej štvorice Martin "Fefe" Žúži (gitara), Tomáš "Yxo" Dohňanský (basgitara), Tibor "Tybyke" Szabados (bicie) a Peter "Šarkan" Novák (spev) tvoria aj druhý gitarista Ladislav Tvrdý a trubkár Peter Letovanec. "Na turné to bude klasický systém, kde víťazná kapela zahrá pred nami asi 40 minút a potom zahráme my. Určite budeme radi, ak si spolu niečo strihneme. A uvidíme, možno s niektorou z kapiel aj niečo nahráme," teší sa Yxo.

Karanténna výzva pre fanúšikov

Kapela Hex v súčasnej zložitej situácii skúša nové možnosti, ako sa spojiť so svojimi fanúšikmi. "V týchto dňoch hrá veľa interpretov online koncerty, no keďže som aktuálne v karanténe po návrate zo zahraničia a hrať ešte nemôžeme, napadlo Fefemu, že by sme mohli zapojiť našich fanúšikov iným spôsobom. Veľa z nich je doma, a tak stačí, aby zobrali gitaru, klavír alebo kľudne aj hrebeň a nahrali cover jednej z našich pesničiek. Najlepšie interpretácie odmeníme našim merchom. A možno aj niektorých zavoláme na náš koncert, aby si s nami zaspievali, keď pominie táto situácia," uzatvára Yxo. 



Hex - Back To The Clubs Tour 2020:
(jesenné termíny nahrádzajú pôvodne avizovanú jarnú šnúru)

15. 10. - Piešťany, Žiwell (hosť: Sematam)
16. 10. - Martin, Barmuseum (hosť: Virvar)
17. 10. - Malacky, Sokolovňa (hosť: Ending)
22. 10. - Prešov, Stromoradie (hosť: The Spants)
23. 10. - Trenčín, Klub Lúč (hosť: Fuera Fondo)
24. 10. - Bratislava, V-klub (hosť: Parketový Lev)

Vstupenky:  


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Všetky informácie o skupine Hex nájdete na oficiálnych stránkach Hex.sk a Facebook.com/hexofficial.

Foto: Lukáš Kimlička

Súvisiaci interpreti: Hex