Organizátori obľúbeného festivalu Žákovic Open sa rozhodli fanúšikom poskytnúť náhradu za jubilejný 20. ročník, ktorý mal byť veľkou oslavou. Namiesto toho sa uskutoční návštevnosťou skromnejšie, no hudobne rovnako kvalitné vydanie. Pod názvom Malý Žákovic sa festival 31. júla a 1. augusta vráti naspäť ku koreňom.

V Trenčianskych Bohuslaviciach vystúpia domáci každoroční headlineri Hex, skupina Para, kultovka Bez ladu a skladu a ďalšie spriatelené kapely Medial Banana, The Youniverse, Žena z lesoparku, Hudba z Marsu, Družina, Cpt. Slice, CHVMParketový Lev. V predaji je len tisíc vstupeniek, takže pôjde o naozaj exkluzívny ročník s ešte družnejšou atmosférou v prostredí krásnej Bošáckej doliny.

"Od vydania rozhodnutia vlády o možnosti organizovať podujatia do tisíc návštevníkov sme veľmi tvrdo pracovali na tom, aby sme fanúšikom nášho festivalu mohli poskytnúť náhradu za jubilejný 20. ročník festivalu Žákovic Open. Aj vďaka partnerom a priateľom z Bošáckej doliny, ktorí nám pomáhajú nezištne už veľa rokov, je na svete Malý Žákovic. Sme radi, že nám vyslovili podporu aj samotné kapely a fanúšikovia festivalu. Preto sme sa rozhodli na prelome júla a augusta festival urobiť. A keďže pôjde o malú verziu nášho festu, zvolili sme aj podtitul, ktorý ho vystihuje - naspäť ku korenom," vysvetľuje organizátor festivalu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Ročník 2021 prvýkrát aj so Slížami

Program je veľmi podobný než ten, ktorý sa plánoval pred pandémiou. "Vychádzali sme z lineupu 20. ročníka, aj keď sme žiaľ kvôli obmedzeniam museli upravovať rozpočet a niektoré kapely sa do programu nezmestili. Napriek tomu si myslím, že sa nám podarilo dať dokopy veľmi príjemný program, kde si opäť ľudia prídu na svoje. V zásade bude všetko podobne ako pri bežnom ročníku, len bude všetko menšie. Náš festival zostáva dvojdňový a my sa už teraz tešíme na našich fanúšikov a chceme pozvať aj ľudí, ktorí u nás ešte neboli. Tento rok je menej možností kultúrneho vyžitia, takže verím, že náš festival poteší všetkých, ktorí milujú kvalitnú hudbu a príjemné prostredie, ktoré im každoročne ponúkame," pozýva Yxo.

Veľká oslava 20. výročia festivalu však nebude chýbať, len sa posunie o rok. "Už teraz pracujeme na lineupe festivalu v roku 2021. Prvým potvrdeným interpretom na 20. ročník je kapela Horkýže Slíže, ktorá na Žákovic Open vystúpi prvýkrát. Na budúci rok sa stretneme 30. a 31. júla 2021. Ďakujeme za podporu našim fanúšikom a veríme, že sa vidíme v Trenčianskych Bohuslaviciach!" uzatvára organizátor.

Tento rok sa Žákovic Open v špeciálnej edícii Malý Žákovic koná 31. júla a 1. augusta. V predaji je limitovaný počet tisíc vstupeniek, ktoré sa dajú kúpiť iba v sieti Predpredaj.sk.

Program festivalu Malý Žákovic:

piatok 31. 7. 2020

Cpt. Slice
Parketový Lev
Bez ladu a skladu
Medial Banana
The Youniverse
Žena z lesoparku

sobota 1. 8. 2020

CHVM
Družina
Hudba z Marsu
Para
Hex
Talkshow

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Všetky informácie a novinky sa dozviete na oficiálnych stránkach www.zakovicopen.skwww.facebook.com/zakovicopen.

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže