Na scéne je len 10 rokov, no stihla toho naozaj veľa - od zviditeľnenia v tretej sérii SuperStar cez roky hľadania sa až po úspešný výstup medzi hviezdy slovenskej pop music s pomocou Mira Jaroša, s ktorým tento rok ukončila dlhoročnú spoluprácu. V súkromnom živote zase našla svojho partnera a manžela a stala sa matkou.

To všetko Dominika Mirgová reflektuje v texte a videoklipe skladby Toto som ja, ktorú inšpirovalo práve desiate výročie jej pôsobenia na hudobnej scéne. V úvode však zachádza ešte ďalej - spomína na detstvo a podporu rodičov, ktorí ju k hudbe viedli odmalička. "Potom prišla životná šanca niekým sa naozaj stať. Pódium, svetlá, šoubiz a sláva pohltili ma hneď, bola to skúška, či nevzlietnem, chvíľu mi trvalo dostať sa späť," spomína na obdobie SuperStar, o ktorej tento rok v rozhovore pre Hudba.sk povedala, že jej zobrala detstvo.

Dominika Mirgová, videoklip Toto som ja Zdroj: Youtube

"Už viem, kto som, a nemám strach, moja cesta už dávno má iný smer, je to moja hra, tak to naozaj chcem. Silná byť, nikdy to nevzdávať, toto je vízia, vysnený cieľ, ja už budem veriť v to, čo naozaj chcem," spieva v refréne na podklade melancholického beatu. Hudba z produkcie len Echo zaujímavo podčiarkuje náladu piesne, aj keď okrem samotného spevu sa toho v skladbe veľa nedeje a po prvom vypočutí v nej už nie je čo objavovať. Napriek tomu fanúšikovia o novinke hovoria ako o jednej z najlepších skladieb jej kariéry.

V osobnom texte, ktorý si Dominika napísala sama, okrem iného ďakuje svojmu manželovi a ľuďom, ktorí ju na ceste podporovali. Vo videoklipe, ktorý dal dokopy režisér Dušan Krajčovič (Kali, Ricco a Claudia, VeronikaS, Peter Bič Project, Eusebio...), môžete vidieť speváčku v lese s "indiánsko-hipisáckym" účesom a outfitom, ale aj množsto záberov z koncertov a zo zákulisia, kde sa mihne aj jej partner a synček. 


O tom, že rodina je pre ňu tým najdôležitejším, svedčia aj predošlé dva single, ktoré tento rok vydala. Prvým bola emotívna pieseň Mama, ktorú zverejnila ku Dňu matiek, druhým skladba Zober ma tam, v ktorej hosťuje jej otec Miroslav Mirga. Tanečná skladba zjavne inšpirovaná chytľavým zvukom hitu Shape of You od Eda Sheerana má po štyroch mesiacoch od zverejnenia takmer 1,7 milióna prehratí.

Zatiaľ sa teda zdá, že "rozchod" s Mirom Jarošom speváčke príliš neuškodil. Akurát staršie videoklipy by ste na jej novej Youtube stránke hľadali márne a jej pôvodný kanál so všetkými doterajšími hitmi sa zmenil na stránku Jarošovho vydavateľstva Galgan Music.

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová