V závere minulého roka predstavila speváčka Celeste Buckingham singlom Go Away odštartovala éru svojho nového albumu Bare. Presne štyri mesiace po slovenskej premiére sa singel presadil v americkom hudobnom rebríčku Billboard.

Začiatkom novembra 2017 vydala speváčka Celeste Buckingham nový, v poradí svoj piaty štúdiový album Bare. Jeho uvedenie na trh sprevádzala domáca premiéra titulného singla Go Away s videoklipom z dielne mladého nadaného režiséra Samuela Hoffmana.

V úvode roka 2018 potom skladba vstúpila aj do éteru amerických rádií a v tomto týždni sa stal jednou zo 40 aktuálne najpridávanejších skladieb do rotácií amerických rádií. Konkrétne sa ocitla na 32. priečke rebríčka Billboard TOP 40 Mainstream Most Added Chart. Podarilo sa jej tak zopakovať úspech, ktorý v Amerike v minulosti zožali jej skladby Run Run RunCrushin' My Fairytale.

"Veľmi sa teším, že sa nám opäť podarilo prebojovať do Billboardu. Samej sa mi ťažko verí, že sa to opäť stalo a dúfam, že odteraz budú z Ameriky prichádzať aj ďalšie dobré správy," hovorí speváčka, ktorá sa v januári na Slovensku stala čerstvou držiteľkou prestížneho ocenenia Krištáľové krídlo v kategórii Rock, pop, jazz. Okrem toho je aktuálne nominovaná aj na ocenenie OTO v kategórii Speváčka roka.


Singel Go Away je spolu s videoklipom hudobno-vizuálnou manifestáciou troch fáz, ktoré človek prežíva po rozchode. V prvej, nepríjemnej a bolestivej fáze odmieta prijať realitu, že vzťah sa skončil a cíti sa, akoby prichádzal o rozum. Nasleduje agresívna fáza vzdoru a prijatia reality, a napokon v tretej fáze prichádza zotavenie, návrat k pôvodnej sebavedomej osobnosti, ktorá nie je zlomená z rozchodu. Tri stavy psychiky sú vo videoklipe reprezentované tancom, pohybom, gestami i stylingom.  

"V Go Away prosím človeka, respektíve problém, aby odišiel. Text má dvojitý zmysel, pôvodne je mierený na jedného konkrétneho človeka, no zároveň reprezentuje moje frustrácie, ktoré nechcem mať v živote. Myslím, že každý z nás mal ten pocit - keď narazím na komplikovanú situáciu alebo problém, tak sa to snažím dostať preč z hlavy a zo života. Pieseň by mala v rámci energie, dynamiky spevu a textu reprezentovať práve tento pocit," opisuje Celeste námet skladby, ktorá je otvára ďalšie dvere k zahraničnému publiku. 

Album Bare vyšiel 3. novembra 2017 vo vydavateľstve Buckingham Entertainment Group. V USA nahrávku vydala v polovici januára. 

Prečítajte si tiež:

Celeste Buckingham albumom Bare dokazuje, že je u nás samostatnou kategóriou

Celeste Buckingham: Mala som svoje arogantné obdobie, uletela som si na sláve

Vypočujte si album Bare na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach celestebuckingham.com a facebook.com/CelesteBuckinghamOfficial.

Foto: Lukáš Dvořák

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham