Americká rocková kapela Black Lips zverejnila skladbu Occidental Front, v ktorej hosťuje japonská umelkyňa Yoko Ono. Novinka sa bude nachádzať na albume Satan's Graffiti or God's Art?, ktorý formácia plánuje vydať 5. mája. O produkciu nahrávky sa postaral syn 84-ročnej umelkyne Sean Lennon.

Jeho otcom je zosnulý spevák a gitarista legendárnych The Beatles John Lennon. Na štúdiovke sa podieľal aj gitarista Saul Adamczewski z kapely Fat White Family. Black Lips z očakávaného albumu predtým ponúkli piesne Can't Hold On a Squatting in Heaven.

Aktuálne zverejnená novinka Occidental Front je teda treťou lastovičkou v poradí. Účasť Yoko Ono na tejto nahrávke však nie je až takým prekvapení vzhľadom na to, že celý album produkoval práve jej syn Sean Lennon. Zahraničné hudobné portály však spoluprácu Yoko Ono otvorene nazývajú inak ako spevom vzhľadom na to, akým spôsobom do nahrávky prispela. Pesnička má však možno aj vďaka ňou vydávaným zvukom ešte väčší ťah na bránu.



Skupina Black Lips vznikla v roku 1999 v Atlante, pričom jej momentálnu zostavu tvoria Cole Alexander (spev, gitara), Jared Swilley (spev, bagitara), Jack Hines (gitara), Oakley Munson (bicie) a Zumi Rosow (saxofón).

Debutovali v roku 2003 albumom Black Lips!, po ktorom nasledovali We Did Not Know The Forest Spirit Made The Flowers Grow (2004), Let It Bloom (2005), Good Bad Not Evil (2007), 200 Million Thousand (2009), Arabia Mountain (2011) a Underneath The Rainbow (2014). Okrem toho majú na konte aj tri koncertné nahrávky.

Prečítajte si: Black Lips ohlásili nový album, produkoval ho syn Johna Lennona

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: FB.com/theblacklips

Súvisiaci interpreti: Black Lips, Yoko Ono