Serj Tankian pripravuje na máj hneď dve veľké udalosti. O necelé dva týždne (14. mája) vydá svoje monografie Down Whit The System a 17. mája vyjde aj sólový singel AF Day, ktorý vznikol pred mnohými rokmi. Nahrávka je ukážkou toho, ako znela legendárna formácia počas prvých dní svojej existencie.

Singlová novinka AF Day bude súčasťou spevákovho pripravovaného albumu Foundations, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Bližší dátum zatiaľ Tankian neupresnil. "Toto je pieseň, ktorú som napísal v prvých dňoch SOAD, a ktorú som nikdy nevydal. Väčšinu inštrumentácie a vokálov tvoria nahrávky z tej doby. Dystopická nálada je odrazom úzkosti a antiautoritárskeho postoja, ktorému som sa musel prispôsobiť." "Stredovekoví pedagógovia zatrúbia na ihrisku o piatej. Policajná krimišou naživo. Podriadenosť obyvateľstva ako celku. Slepý muž nevidí všetkých účastníkov pochodu na opačnej strane," hlása Serj.

Nový album Foundations síce stále nie je túžobne očakávanou nahrávkou z diene System Of A Down, no fanúšikovia sa aj napriek tomu majú na čo tešiť. "Volá sa to Foundations v podstate preto, že je to základ môjho hudobného života. Sú to veľmi zaujímavé skladby, ktoré sú veľmi odlišné: jedna je naozaj ťažká, jedna je naozaj progresívna, len v každej sú iné prvky. Ale myslím si, že pracujú v tandeme," odhalil spevák kúsok za pripravovaného albumu.

Pripravovaný knižný debut zase sľubuje, že "predstaví čitateľom memoáre, ktoré sú oveľa viac ako len rock'n'rollová bájka. Je to príbeh o imigrantoch, je to prebudenie aktivistov a je to duchovná cesta z temnoty ku svetlu. A toto všetko vychádza z faktu, že sám Serj mal šancu žiť výnimočný život – vďaka kombinácii šťastia, okolností, boja, talentu a duchovného prebudenia.“

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)