Katy Perry pred pár dňami potešila fanúšikov videoklipom k novému singlu Never Really Over. Vizuál plný farieb retro kostýmov je celkom vkusnou ukážkou toho, ako bude vyzerať nová tvorba tejto 34-ročnej hviezdy. Svojich nástročných fanúšikov zrejme toutou piesnou nepoteší, no k dospelej žene sa hodí oveľa viac, než skladby ako Roar či California Gurls.

Sú to síce len dva roky, odkedy Katy Perry vydala svoju poslednú štúdiovú Witness, no od jej posledného veľkého hitu uplynula oveľa dlhšia doba. Speváčka síce pri svojom piatom albume radikálne zmenila imidž a upustila od infantilne znejúcich skladieb pre násťročných, no bohužiaľ, prechod k dospelejšej tvorbe v jej prípade nezafungoval podľa predstáv. 

Ak nerátame jej debutový album, ktorý nahrala ešte pod menom Katy Hudson, tak išlo o jej najhoršie predávané CD. O to väčším sklamaním bolo to, že ani singlom z albumu Witness sa nedarilo tak, ako by sa od speváčky tohto formátu očakávalo. Katy dokonca priznala, že skončila v tažkej depresii, pretože verejnosť na jej novú hudbu nereagovala tak, ako očakávala.

Neskôr dokonca ohlásila pauzu, tá však nakoniec netrvala tak dlho. S novým singlom Never Really Over sa  vrátila k nežnému dievčenskému imidžu a pred kamerou sa ukázala s dlhou hrivou, ktorej sa v minulosti z vlastnej vôle vzdala v kontroverznom klipe Bon Appétit. V novinke vyzerá skvele a tento imidž jej pristane určite viac, než krátky účes pripomínajúci temné obdobie Miley Cyrus.  

Katy Perry, videoklip Never Really Over Zdroj: Youtube

Začiatok novej éry s nádychom Teenage Dream?

Skladbu Never Really Over produkoval rusko-nemecký producent a dídžej Zedd, s ktorým speváčka ešte v úvode tohto roku nahrala pieseň 365. Ak vám chýbala prvoplánová popová Katy Perry z éry Teenage Dream, zrejme budete z tohto songu nadšený. Rozdiel je v tom, že už nespieva o prvých bozkoch, sladkostiach a jednorožcoch, čo je jednoznačne pozitívne.

Klip je akýmsi návratom do minulosti, konkrétne do éry hippies, kde si spievajúca blondínka lieči svoje zlomené srdce. So svojím žiaľom sa pritom rozhodla bojovať práve hudbou a tancom, v spojení s ďalšími podobne zmýšľajúcimi ľuďmi. "Je to pieseň o možnostiach, ktoré v živote máme a môžeme ísť dopredu alebo dozadu. O tom, že vaša myseľ je nesmierne silná a ak tie kroky neurobíte dopedu, tak tvrdo spadnete späť do slučky, ktorú nenávidíte," prezradila Katy.

Video miestami nápadne pripomína najnovší klip Taylor Swift k jej singlu ME!. Možno ide len o náhodu, no prinajmenšom dobre načasovanú, keďže mediálna vojna medzi Katy Perry a Taylor Swift nie je žiadne tajomstvo. Obe speváčky čaká tento rok vydanie nového albumu a zrejme ešte bude poriadne zaujímavé sledovať, ktorej to tentokrát vyjde viac. Katy Perry nezačala najhoršie, od piatkovej premiéry má novinka viac ako 22 miliónov prehratí.

 
Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto - Youtube (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Katy Perry