Pandémia koronavírusu zasiahla do našich životov veľkou silou a každý s touto situáciou zápasí ako najlepšie vie. Počas jarných opatrení museli ľudia zo dňa na deň začať žiť a premýšľať inak. Mnohí utiekli do prírody, mimo civilizáciu, a práve o takomto úteku je aj nová skladba Petra Cmorika s názvom Lipy.

Peter Cmorik počas obdobia pandémie nezaháľal a okrem toho, že si našiel čas na náš karanténny projekt Do leta to dáme!, zahral tiež niekoľko online koncertov so svojou kapelou i bez nej a pripravoval so svojím tímom nový koncertný program aj nové skladby. Ako prvú zverejnil v polovici júna video v štýle "COVID-19 Session", kde každý hudobník z jeho kapely nahral u seba doma svoj part skladby Cryin' od skupiny Aerosmith.

Coververzia slovenských hudobníkov má od fanúšikov na Youtube skvelé ohlasy a milým prekvapením je sólo na ústnej harmonike v podaní Zuzany Smatanovej. Samotný frontman podal skvelý spevácky výkon a určite mnohým pripomenul svoje úspešné účinkovanie v SuperStar.


Ďalšia novinka je už autorská. Ide o akustickú skladbu Lipy, ktorá poslucháčov vezme "tam, kde končí cesta", ďaleko od ruchu mesta, aby mohli obdivovať čistotu a majestátnosť prírody. Autorom hudby je jeden z najlepších basgitaristov a producentov na Slovensku Martin Gašpar, ktorý pieseň napísal na Petrovu žiadosť. Ten totiž dostal do ruky nádherný text od Michala Mifkoviča. Báseň v spevákovi okamžite zarezonovala, a tak chcel, aby ju zhudobnil niekto, kto jej bude vedie dať tú správnu dušu.

Pesničke ju vdýchol aj talentovaný gitarista s jedinečným štýlom Juraj Holoda, ktorého Martin Gašpar spoznal cez sociálne siete. Meno tohto trenčianskeho hudobníka, ktorý má vlastnú kapelu Colourful People, je čoraz viac skloňované medzi muzikantskou špičkou a hneď bolo jasné, že jeho gitara pridá piesni tú správnu ingredienciu.


Tvorby videoklipu sa zhostil už osvedčený Laco Rychtárik. Spevák mal tentokrát oveľa ľahšiu úlohu ako v predošlých klipoch, pretože v novinke sedí na "tróne" uprostred lesa a spieva pieseň s dôrazom na jej slová, ktoré každému prehovoria do duše. Ako však prezrádza, ani toto nakrúcanie nebolo úplne jednoduché. "Pieseň je veľmi emočná, a trafiť sa do slov, ktoré som v emócii v štúdiu nahral, nebolo vôbec ľahké. Miestami som bol sám prekvapený, ako som slová uložil do významu," dodáva s úsmevom Peter Cmorik.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér speváka Krištof Kiss. Tlačovú správu sme upravili.