Keď Jana Krčmárová, líderka projektu Jana a ja, náhodou natrafila na úryvok z choreografie s názvom Future Revelation od londýnskej tanečnej skupiny Natalie Su Company, hneď vedela, že to je príbeh pre jej pesničku December.

"Môj December je nežný aj krutý, pokojný aj búrlivý, a táto choreografia, styling tanečníkov a ich výraz presne zodpovedajú tomu, o čom v pesničke spievam. Takže mám klip, s ktorým som ani nerátala, ale niekedy sa oplatí mať oči otvorené a chopiť sa príležitosti, keď ide okolo. Som nadšená, že som získala práva na použitie úryvkov tohto diela," vraví Jana Krčmárová, pre ktorú je novinka po singloch ĎalekoJahodovo a Plavák a už štvrtým videoklipom z debutového albumu Lesokruhy.

Text piesne, ktorá je na nahrávke ôsma v poradí, je veľmi melancholický a predstavuje rozlúčku s určitou časťou života. Hudobnú produkciu zastrešil Ľuboš Šrámek, na klávesové nástroje hral Peter Kunzo, na flautu Lucia Pintérová a na basgitaru Tibor Farkaš. 

 
Jana a Ja je umeleckým projektom hudobníčky a poetky Jany Krčmárovej, umelkyne s citom pre poéziu a kompozíciu. Svoje autorské skladby so slovenskými textami už predstavila na viacerých multižánrových a literárnych podujatiach. Ako sama hovorí, Jana a Ja je jej premenou z pesničkárky za klavírom na plnohodnotný hudobný projekt.

Jedna z jej prvých skladieb Čierne barany sa objavila aj na albume Ľuboša Šrámka s názvom Perforomances, ktorý bol ocenený hlavnou cenou Esprit za najlepší jazzový album roka 2019. Jej vlastný debutový album Lesokruhy (recenzia) v hudobnej produkcii Ľuboša Šrámka vyšiel 9. septembra 2020. Spolupracuje tiež s klaviristom, aranžérom a producentom Rolandom Kánikom (Sonic Cat Studio). V predchádzajúcich rokoch vystupovala s programom komorných koncertov spoločne s Petrom Kunzom a Luciou Pintérovou.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Krčmárová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.janaaja.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Foto: Jana Fašungová