Slovenská speváčka a autorka Veronika Strapková prichádza štyri roky po debutovej nahrávke Puzzle s druhým albumom, ktorá nazvala jednoducho Nová. Obsahuje 12 piesní, medzi nimi aj svadobnú skladbu S tebou či singel Neverím, kde v klipe možno vidieť manželov Máriu a Adriana Bartalosovcov. Spolu s albumom vychádza aj jej najnovší videosingel Kým ťa mám.

Pieseň je výnimočná tým, že na nej Veronika Strapková spolupracovala s členmi skupiny No Name, ktorí sú na hudobnej scéne o generáciu dlhšie. Nápad na spoluprácu skrsol v hlave klávesáka košickej kapely Zoliho Sallaia. Ten zložil hudbu a speváčka pieseň otextovala ako vyznanie svojmu manželovi Filipovi Ujlakymu, s ktorým sa tento rok v lete po ôsmich rokoch spoločného života zosobášili. 

"Keď som napísala text, Zoli ho ukázal Igorovi Timkovi a ten sa rozhodol mi s ním ešte pomôcť, aby nadobudol väčšiu konkrétnosť. Napokon som celú pieseň nahrala v Košiciach a mala som tak možnosť zažiť proces tvorby s pre mňa legendárnymi hudobníkmi. Som za tú skúsenosť nesmierne vďačná. Igor a Zoli sú príjemní ľudia, ktorí majú hudbu naozaj radi. Obaja sa venujú aj mladým umelcom a ja som šťastná, že na albume mám pieseň v spolupráci s nimi dvoma," vyznáva sa speváčka zo svojich pocitov.


Pieseň spolu s hudobníkmi z No Name nahrávala v košickom štúdiu Sinus Records u hudobníka a producenta Petra Jakaba, ktorý je známy aj ako člen skupiny Deal. Skladba dostala aj krásny vizuál od režiséra Jána "DoubleJ" Jančoka. "Boli sme na chate nakrúcať úplne iný videoklip, no pri tom sa nás Janko rozhodol nakrútiť aj spoločne. Z toho neskôr vznikol tento videoklip," vysvetľuje Veronika Strapková. Spomínané zábery doplnili úryvkami archívnych videí z ich súkromného života a tiež štúdiovými zábermi samotnej speváčky.

Album Nová oficiálne vyšiel presne pred týždňom (25.11.) a nájdete ho v predajniach s hudbou aj v e-shopoch. Na rozdiel od debutovej nahrávky je väčšina albumu v slovenčine a oproti prvotine a EP nahrávke Sila je v nás (2018) sa novinka líši aj tým, že je bez hostí. Speváčka totiž chcela osobnejšími skladbami uzavrieť jednu etapu svojho života, ktorého výsledkom je nielen nový a vyzretejší zvuk nahrávky, ale aj pocit slobody a samostatnosti. Podľa samotnej autorky hudba aj texty odzrkadľujú jej prerod v ženu, ktorá chce a má čo povedať. Na albume sa hudobne okrem Zoliho Sallaia podieľali aj producenti ako Maxo Mikloš či ADiss.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Katarína Šlesárová