Americká speváčka Lady Gaga oznámila vydanie šiestej štúdiovky. Novinka ponesie názov Chromatica a na trh sa dostane 10. apríla. Podľa stránky albumu na službe Apple Music by mal obsahovať 16 skladieb.

Lady Gaga sa na nahrávke podieľala aj ako výkonná producentka, jej najbližším spolupracovníkom pri jeho nahrávaní bol hudobník a producent BloodPop. Vydanie albumu Chromatica predznamenalo zverejnenie singla Stupid Love. Speváčka ho ponúkla minulý týždeň v piatok spolu s farebným videoklipom. Pod tanečnou elektro-popovou skladbou sú okrem samotnej speváčky a BloodPopa podpísaní aj Max Martin, Tchami a Tom Norris.


Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Po ňom nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), Artpop (2013), Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom, a Joanne (2016).

Vďaka piesni Shallow zo snímky Zrodila se hviezda (2018) získala Zlatý glóbus a Oscara. Soundtrack filmu a ďalšia pieseň z neho - I'll Never Love Again - jej zas vyniesli dve ceny Grammy. Okrem toho má na konte ďalších deväť Grammy a tiež ďalšiu nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens To You z dokumentu The Hunting Ground (2015).

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/ladygaga

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga