Austrálska speváčka a skladateľka Sia vydala novú skladbu Saved My Life, ktorá vznikla v spolupráci so speváčkou Dua Lipa a s producentom Gregom Kurstinom. Pieseň predstavila počas živého vysielania benefičného programu COVID Is No Joke nadácie Americares. Výťažok z predaja piesne bude venovaný na pomoc Amerike v boji s koronavírusom.

Premiéra novinky Saved My Life predstavila skladbu v jej inštrumentálnej nahote. Sia vystúpila iba v sprievode klávesových nástrojov, pričom štúdiová verzia obsahuje aj gitary, basu, bicie nástroje, klavír a programovanie, o ktoré sa vo svojom štúdiu v Los Angeles postaral producent Greg Kurstin. Spev nahrala Sia v Californii.


Sia v súčasnosti patrí medzi najpopulárnejie speváčky a najvyhľadávanejších hudobných skladateľov. Spolupracovala na hitoch pred Rihannu, Beyoncé, Kylie Minogue či Adele. Jej ostatný sólový album This Is Acting bol vydaný v roku 2016. Ide o koncepčný album zostavený zo skladieb, ktoré zložila pre iných hudobníkov, no neboli zaradené na ich albumy. Minulý rok vyšlo aj kolaboratívne LP s Diplom a Labrinthom s názvom LSD.


Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Pitchfork.com)
Foto: Facebook.com/SiaMusic/

Súvisiaci interpreti: Sia