Slovenská speváčka a herečka Jana Gavačová vyráža vo štvrtok na letné turné k svojmu debutovému albumu Biele Noci (2018). "Veľmi sa teším, že na jarné turné k môjmu debutovému albumu Biele Noci nadviažeme spolu so skvelou rytmikou aj v lete," uviedla pre agentúru SITA.

V rámci letnej šnúry Jana Gavačová zavíta do piatich slovenských miest. Na prvom z koncertov, ktorý sa uskutoční už vo štvrtok 4. júla v Horárni v bratislavskom Horskom parku, sa charizmatická interpretka predstaví len vo dvojici s klaviristom Ludom Kotlárom.

Na toto vystúpenie speváčka nadviaže v nasledujúci deň (5.7.) koncertom v piešťanskom klube La Musica. Tam už zaspieva v sprievode celej štvorčlennej kapely v zložení Ludo Kotlár (klavír), Luboš Brtáň (gitara), Michal Šelep (kontrabas) a Marián Ševčík (bicie). "Na prvých dvoch koncertoch budú znieť predovšetkým aranžmány z albumu Biele Noci a nevynecháme ani šansón či jazzové štandardy," doplnila.


Koncert v rovnakej zostave ju čaká aj 12. júla na Hlavnom námestí v Bratislave, kde sa s kapelou predvedú v rámci osláv Francúzskeho dňa. "Tento koncert bude postavený najmä na francúzskych šansónoch. Skúšame naň aj nové skladby, zaznie napríklad La Boheme od Charlesa Aznavoura. Ale nebude chýbať ani ukážka z môjho debutového albumu," priblížila Gavačová.

V Hoteli Zochova chata predvedie speváčka 20. júla v rámci Provensálskej noci za sprievodu gitaristu Luboša Brtáňa takisto výber z obľúbených šansónov a záverečný koncert turné, ktorý sa uskutoční 26. júla na Mikulášskom Jazzovom Festivale, bude opäť v sprievode celej kapely patriť skladbám z albumu Biele Noci.

Zdroj: SITA
Foto: Tomáš Benedikovič