Slovenská speváčka Lea Danis v týchto dňoch finišuje s prípravami na vydanie svojho debutového albumu. Bez veľkého cestovania sa jej na ňom podarilo realizovať spolupráce s producentmi z rôznych kútov sveta, pričom jedna z jej skladieb sa finalizovala v štúdiu špičkového zvukového inžiniera z New Yorku Randyho Merrilla.

Popová speváčka a textárka Lea Danis plní sľub a svojim fanúšikom prináša debutové CD s veľavravným názvom In Between the Worlds. Na nahrávke sa bude nachádzať osem piesní, pričom okrem skôr zverejnených skladieb ako Dance či Nádej prinesie aj dve novinky, ktoré vyjdú ešte toto leto. 

Lea ešte začiatkom júna spustila crowfundingovú kampaň na StartLab.sk, v ktorej si môžu fanúšikovia objednať CD ale aj rôzne kúsky oblečenia, účasť na nakrúcaní videoklipu, spoločný obed či súkromný koncert.

"Keďže si všetko okolo mojej tvorby robím sama, vnímam sympatie fanúšikov ešte skôr, ako je samotné CD na svete, ako ohromnú podporu. Všetci, ktorí sa zapoja, sa automaticky dostávajú na taký môj špeciálny VIP list, ktorý som si nazvala Great supporters. Chcem sa im všetkým poďakovať a vrátiť im ich dôveru v blízkej budúcnosti aj s úrokmi. Za ich odvahu," hovorí s úsmevom sympatická blondínka, ktorej kampaň finišuje už o pár dní. Stále je tak možné získať CD s podpisom a venovaním ešte pred jeho oficiálnym vydaním.


Veľakrát sa popálim, ale to patrí k tomu

Najbližšie sa fanúšikovia speváčky, ktorá vo svete zbierala skúsenosti aj ako fit-modelka Victoria's Secret, môžu tešiť na novinku s názvom Follow, ktorá je pre ňu naozaj výnimočná. Na jej finálnom zvuku sa totiž vo svojom newyorskom štúdiu podieľal aj spomínaný producent a zvukový majster Randy Merrill, ktorý spolupracoval aj minuloročnom filmovom hite ako Shallow od Lady Gaga a Bradleyho Coopera či Thank you, Next od Ariany Grande.

"Stále hľadám to najlepšie, čo sa mi naskytne a rada posúvam hranice. Svoje aj svojho okolia. Veľakrát sa popálim, ale to patrí k tomu. Prirodzene s tým odchádzajú a prichádzajú aj ľudia, priatelia a podnety, a to milujem. Aj keď ma okolie častokrát odhovára, ja si neviem pomôcť. Aj keby som nemala čo jesť, asi by som dala posledné eurá skôr na lepšie štúdio ako na teplú večeru. Asi som v tomto trochu extrémistka," priznáva s úsmevom Lea. Investícia do skladby Follow sa jej však vyplatila - pred pár dňami sa dozvedela, že má o ňu záujem švédske vydavateľstvo.

S Randym Merrillom si aktuálne stále píšu. "Vždy ma fascinuje, keď sa dobrí a trúfam si povedať, skutočne úspešní ľudia, vždy na záver spolupráce poďakujú. Oni vám, neskutočné. A ešte sa spýtajú, či pre vás môžu niečo viac urobiť. Priala by som si, aby sa aj u nás pokora nebrala ako slabosť," dodáva cieľavedomá rodáčka z Humenného, ktorá na svojom debute spolupracovala aj s producentmi zo Švédska, Brazílie či Ukrajiny.

Druhým prekvapením a novinkou na albume je skladba The Sky, na ktorej Lea spolupracovala s obľúbeou slovenskou dídžejskou dvojicou Drozďo & Demex. Tá je známa letnými hitmi, ktorými každoročne zásobuje slovenské rádiá a kluby. Aj táto pesnička spoločne s videoklipom vyjde v priebehu leta.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Oliver z Goood One Creative House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.