Bratislavská kapela Buy Her Sugar nikdy nemala ďaleko od minimalizmu. Odráža sa to aj vo videoklipe k jej novému singlu Ticking, ktorý vyšiel 1. novembra. Pomalé zábery, čo najmenej farieb a temné odtiene sú však v miernom kontraste s hudbou, ktorá znie energicky a sebavedomejšie ako čokoľvek z doterajšieho repertoári tohto elektronického projektu.

Jemný hudobný odklon nie je jedinou novinkou. Buy Her Sugar sme v polovici minulej dekády spoznali ako trio, no po návrate vystupujú pôvodní členovia Anna ÓváryMartin Polák už len vo dvojici. Tretím členom formácie bol Tibor Feledi, ktorý sa však už niekoľko rokov venuje iným projektom, či už vlastnému jazzovému kvintetu alebo spoluprácam s rôznymi hudobníkmi.

Na začiatku novej éry kapely Buy Her Sugar je zrejmé, že temnejšia atmosféra zostala, ale zasnené zvuky nahradila ráznosť evokujúca prvky synthwave. "Od vydania nášho prvého albumu uplynulo niekoľko rokov, myslím si, že zmena nie je len prirodzená, ale aj potrebná. Náš rukopis je citeľný stále, to však nevylučuje pohyb, ktorý je napokon základným znakom života," hovorí frontmanka skupiny Anna Óváry.


Rovnako ako predtým, aj v prípade novinky si autorstvo a produkciu singla zastrešila kapela sama a v prípade singla Ticking zobrala do vlastných rúk aj vizuál – tvorcom videa je totiž Martin Polák. Treba však dodať, že v žiadnom prípade nejde o absolútny dištanc od externej spolupráce. O mix sa postaral Erik Horák zo štúdia Lososound, v ktorom sa nahrávali aj spevy, a singel zmastroval Tomáš "Gaex" Karásek.

Singel nájdete okrem Youtube aj na všetkých streamovacích službách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za kapelu Buy Her Sugar poskytla Anna Óváry. Správu sme upravili a doplnili.