Od začiatku nového roka sa Justinovi Timberlakeovi darí udržiavať pozornosť médií a miliónov fanúšikov v strehu. Deň za dňom dávkoval nové informácie o svojom piatom štúdiovom albume Man of the Woods, pričom v krátkej videoukážke "sa vyhrážal" kovbojskou tematikou. Tá sa však nateraz odkladá. Autor hitu SexyBack sa pozastavil pri umelej inteligencii.

"Pre tých, ktorí vedia, čo je dobré," upozorňuje Justin Timberlake v úvode očakávaného singla Filthy. Začína tak obdobie piatej štúdiovej nahrávky, ktorá nesie názov Man of the Woods. Kolekcia nových skladieb z dielne amerického speváka by mala uzrieť svetlo sveta 2. februára, teda dva dni pred finále 52. ročníka tamojšej Najvyššej futbalovej ligy nesúcej názov Super Bowl. V jeho polčasovej šou by mal byť práve Timberlake hlavným lákadlom. Urobí tak 14 rokov po kauze Nipplegate - momente, kedy odhalil bradavku Janet Jackson pred takmer 90 miliónmi divákov v priamom prenose.

Kemping na úpätí hôr sa (zatiaľ) nekoná

V prvých sekundách nového videoklipu od režiséra Marka Romaneka (Can't Stop The Feeling) vidieť 36-ročného rodáka z Memphisu na pódiu počas konferencie v malajzijskom Kuala Lumpur v roku 2028. Jeden z najobľúbenejších spevákov súčasnosti v ňom vypúšťa zo seba vnútorného Stevea Jobsa, keď na pódiu oblečený v "jobsovskom" roláku predstaví svoj najnovší objav - robota so sexepílom.

Tancujúci humanoid, nápadne pripomínajúci Timberlakeove črty (všimnite si najmä čeluste), kopíruje pohyby svojho "stvoriteľa", vďaka čomu flirtuje s prítomnými tanečníčkami do progresívneho elektro-funkového podkladu. Na minimalistickom zvuku na hony vzdialenom od folku, country či blues sa okrem samotného speváka podieľal aj dvorný Timbaland a producent Danja (Ciara, Britney Spears). Odporúčam počúvať na kvalitnom aparáte/slúchadlách, najmä striedajúca sa živá a "syntetická" basová linka stojí za to.


Fanúšikov prekvapil a rozdelil na dva tábory

Reakcie fanúšikov na seba nenechali dlho čakať. Kým pre niektorých mohol byť sklamaním flanelový odklon od obleku z éry dvojdielneho albumu The 20/20 Experience (recenzia 1 a recenzia 2), u iných sa nestretlo s pochopením posúvanie hraníc populárnej hudby. "Ľudia hejtujú #filthy, lebo to znie inak, na rozdiel od všetkého, čo je teraz v rádiách. Je to úžasné," teší sa jeden fanúšik na Twitteri, zatiaľ čo iný poslucháč ani nepozná producentské pozadie: "...potrebujeme, aby celý album produkčne zastrešil Timbaland, lebo tento singel je sklamaním."

Video s pravdepodobne nedokončenou zápletkou má byť jedným zo štyroch, ktoré pred vydaním "stromáckeho" CD spevák zverejní. Každé z ďalších by malo byť od iného režiséra a postupne od 18. januára odhalí jedno týždenne. Vydanie albumu oznámil prostredníctvom teasera, v ktorom prezradil, že ho pri tvorbe inšpirovali jeho syn, manželka a rodina.

"Tento album je viac ako ostatné albumy, ktoré som napísal. Je o tom, odkiaľ pochádzam. Je osobný," vyjadril sa interpret v klipe, v ktorom okrem neho, jeho ženy Jessicy Biel a ich synčeka môžete vidieť aj speváka, rapera a producenta Pharrella Williamsa. Okrem neho a spomínaného Timbalanda sa pod nahrávku podpísal aj country spevák Chris Stapleton či Alicia Keys. Kompletný zoznam skladieb a hostí zatiaľ nebol zverejnený.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake