Skupina Čendeš sa do aktuálneho kalendárneho roka pustila naplno. Od jeho začiatku prináša už tretí videoklip. Tentoraz ide o šialenú dávku energie, v podobe piesne Kolomyjka II, ktorá nadväzuje na svojho predchodcu z roku 2014. Klip nasleduje text piesne, kde dvaja mládenci dvoria mladej žene, ktorá ich ale odmieta. Následne sa jednému poddá, ale vzápätí to ľutuje.

Celé to je zaobalené do groteskného hereckého prejavu kapely. Klip je doplnený o vizuálne zaujímavé lokácie, kde každý muzikant má priradenú farbu svojho prostredia, v ktorom vystupuje. Kolomyjka II z albumu Cossack attack (2019) nadväzuje na skladbu Kolomyjka z albumu Best Of (2015), kde muzikanti zostali verní energii, ktorú prvá kolomyjka nastavila, a ozvlášnili ju o vyzretejšiu hudobnú interpretáciu a cimbalové a husľové sóla.


"Dnešná doba nepraje hudobníkom, ktorí boli zvyknutí fungovať najmä ako koncertné kapely. Tento prípad sme aj my. Keďže nechceme zostať v zabudnutí, rozhodli sme sa prinášať našim fanúšikom aspon mediálny obsah. Ľudia tiež prahnú po kultúre, no nemožno im však zazlievať, že skôr po niečom oddychovom, zábavnom a zároveň veselom, čo im v týchto 'rúškových' časoch aspoň trochu zlepší náladu," hovorí o klipe multiinštrumentalista a spevák René Bošeľa.

"Preto sme sa rozhodli zvizualizovať 'žartovné piesne' v našej Kolomyjke II, ktorá hudobne nadväzuje na skladbu Kolomyjka, na ktorú sme natočili pomerne úspešné video v roku 2014. Ja sa vždy veľmi teším na produkciu tohto typu, teda veselých - tematicky ľahších klipov, pri ktorých je dobrá nálada a zároveň aj viem, že to bude vysoko záživné pre nás aj pre širšie publikum ľudí," dodáva.

Informácie a foto redkacii Hudba.sk poskytol Robo Bošeľa z Môlča records.