V piatok 1. mája v rámci projektu online koncertov Corona Stage v Ateliéri Babylon vystúpila skupina Konflikt. Live stream punkovej legendy sa vysielal cez takmer 30 stránok rockových klubov, festivalov, rádií či webov a celkovo ho na sociálnej sieti videlo viac ako 80-tisíc ľudí z celého sveta.

"Ďakujeme všetkým zúčastneným klubom, festivalom, rádiám, webstránkam a celému tímu okolo nás, že sme vďaka nim v tejto ťažkej dobe mohli priniesť našu hudbu všetkým fanúšikom do obývačky!" teší sa Robert "Jury" Jurányi. "Vážime si ich 30-ročnú podporu, že stále boli a sú pri nás! Diky, köszönjük, dzięki, danke, gracias, thank you, спасибо, že ste aj tento večer boli s nami!" dodáva spevák kapely Konflikt.

"Bol to náš historický prvý a možno aj posledný stream koncert. Som veľmi vďačný, že nás fanúšikovia z celého sveta mohli znova vidieť naživo! Len v zahraničí sme za 30 rokov fungovania kapely odohrali vyše 1000 koncertov, a práve preto som rád, že nás v piatok videli ľudia od Ruska, cez Nórsko či Thajsko až po Kolumbiu. Ďakovačky okrem Slovenska prišli z vyše 20 štátov," dodáva Jury.

Konflikt-Korona-Koncert, 1.5.2020 Zdroj: Katarína Kiss Vašáková

O technickú stránku koncertu a prenosu sa postarali šikovní ľudia a profesionáli z projektu Corona Stage a Club Streamer. Live stream ste mohli sledovať na Facebook stránkach partnerských klubov Ateliér Babylon, Randal, Kulturák, Collosseum, Smer Klub 77, RC Mlyn Vrútky, KC Hoffman, Mozi.Club, taktiež na stránkach festivalov Topfest, Terchovský Budzogáň, Rock pod Kameňom, Cibula Fest, OrgazmaRockFest, Festival Skaly, Punkáči deťom či Punk-Rock Maraton (HU).

Koncert rovnakým spôsobom podporili a Rádio Frontinus, poľské rádiá Punkowe Radio Underground a Radio ProRock, česká rozhlasová stanica Rádio Čas Rock a hudobné weby RockHard.sk, Hellmagazine.eu, Hudba.sk, Gregi.net, LIVEmusic.sk, ROCKER.sk, music-zone.eu a PartyPortal.sk. Zapojila sa aj stránka súťaže Rocková maturita a ticketingové značky Predpredaj.sk, Ticketportal, Inviton a Tootoot.

Ak ste Konflikt-Korona-Koncert v piatok nestihli, stále si ho môžete pozrieť zdarma na oficiálnej FB stránke skupiny www.facebook.com/konfliktofficialKapelu môžete v týchto ťažkých časoch podporiť ľubovoľnou sumou. Viac info nájdete priamo na stránke s videozáznamom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jury z Konfliktu. Správu sme upravili.

Foto: Katarína Kiss Vašáková

Súvisiaci interpreti: Konflikt