Horehronský producent, textár a MC Loopata Makay, ktorý nazýva svoj vlastný hudobný štýl horehronský dancehall, vydal debutový album Samo ide Loopata vytvorený v spolupráci so Samom Brveníkom a ďalšími hudobníkmi z Horehronia a okolia.

Produkciu, dramaturgiu a mix debutového albumu mal na starosti Loopata, ktorý vytvoril aj linorytový cover a nakreslil booklet. Grafiku albumu doladil Andrej Trocha a o mastering sa postaral Jurko Medená Veža z Rustywizzardrecords z Bratislavy. O celú podporu albumu sa postarala košická Tabačka Records. Album je k dispozícii na vinyloch s 8 skladbami a na CD nosiči a streamovacích službách so 16 skladbami.

"Horehronský dancehall" je fúzia rôznych štýlov od dancehallu a reggae až po hip-hop, jungle či punk, a to všetko s prvkami folklóru. Inšpirácia slovenským folklórom, mytológiou a reáliami zo slovenského života sa odráža aj v textoch. Loopata Makay zatiaľ vydal "na kolene" dva demo garážové albumy Way of the Rootz Folkloor a Horehronský Dancehall. Pod umeleckým menom Loopata Makay tvorí od roku 2008, predtým a pomedzi mal aj iné projekty.

Celú nahrávku Samo ide Loopata môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe.



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol vydavateľstvo Tabačka Records. Text správy sme upravili.