Minulý týždeň dali oficiálne srbské autority organizátorom zelenú, a tak bude EXIT 2021 jedným z mála veľkých medzinárodných festivalov, ktoré sa tento rok uskutočnia. K už potvrdeným headlinerom ako David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Paul Kalkbrenner alebo Metronomy teraz do lineupu pribudli ďalšie silné mená.

EXIT festival 2021 sa bude konať na tradičnom mieste, v Petrovaradínskej pevnosti mesta Novi Sad, v termíne od 8. do 11. júla. Lístky na festival je možné zakúpiť si aj v slovenskej sieti Predpredaj.sk.

Medzi najnovšie prírastky v lineupe patrí populárny izraelský spevák Asaf Avidan, talianské elektronické trio Meduza, ktorého skladby majú na YouTube a streamovacích platformách stovky miliónov prehratí, či ukrajinské duo ARTBAT, ktorého veľkým fanúšikom a podporovateľom je aj David Guetta. Špičkový tech-/deep house z Británie prinesie Hot Since 82 a predstaví sa aj jedna z najpopulárnejších európskych metalových kapiel Sabaton. Už aj tak silný lineup dopĺňa tvorca megahitu Breaking Me, nemecký producent a DJ Topic, bosniansko-chorvátska hviezda Amira Medunjanin či srbské electro-rockové duo Buč Kesidi. 


Svoju účasť na festivale už dávnejšie potvrdili aj David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Solomun, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Honey Dijon, Metronomy, Sheck Wes a mnohí ďalší. Organizátori sľubujú, že čoskoro zverejnia ďalšie mená tohtoročného lineupu. Aktuálny zoznam účinkujúcich nájdete na oficiálnom webe www.exitfest.org.

Vstup na festival bude umožnený všetkým zaočkovaným a osobám s preukázanou prítomnosťou protilátok. Aby bol EXIT festival prístupný všetkým, ostatní festivaloví návštevníci sa budú môcť pred vstupom otestovať antigénovým testom. Už v súčasnosti je možné do Srbska cestovať s negatívnym PCR testom, očakáva sa, že od júna testovanie pri vstupe do krajiny nebude požadované vôbec.


EXIT festival patrí už dlhé roky medzi najväčšie a najlepšie hodnotené európske festivaly. Bol založený v roku 2000 v University Parku ako študentské hnutie za mier a slobodu v Srbsku a na Balkáne. Za ostatných 20 rokov sa rozrástol na jeden z najvýznamnejších hudobných festivalov na svete. Jeho výnimočnosť podčiarkuje aj miesto konania - unikátna Petrovaradínska pevnosť, jedna z najväčších a najkrajších európskych pevností 18. storočia. Nachádza sa na brehu Dunaja v Novom Sade, necelých 100 km od srbského hlavného mesta Belehradu.

EXIT je dvojnásobným držiteľom ceny pre Best Major Festival 2014 a 2017 European Festival Awards a mnohých ďalších cien. Doteraz ho navštívili vyše tri milióny ľudí z viac ako 70 krajín. Štvordňový festival, ktorý každoročne navštevuje viac a viac Slovákov, ponúka koncerty mnohých hudobných žánrov - od rocku, popu, punku či metalu až po reggae, disco, indie, hip-hop, techno, grime, dubstep a mnoho ďalšieho. Lineup každoročne ponúka stovky umelcov na viac ako 40 pódiách a hudobných zónach. 

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili.