Už od prvých singlov z aktuálneho albumu Porcelán dával Majself svojim fanúšikom vedieť, že chcel priniesť v rámci svojej tvorby niečo úplne nové a táto nahrávka nie je len o rape. Definitívne to potvrdzuje aktuálny singel Drajf, ktorý nahral spolu s Tinou. Tá sa nedávno vrátila na scénu po dlhoročnej pauze a každým singlom či spoluprácou potvrdzuje svoje kvality.

Raper Michael Švehla alias Majself sa nikdy netajil tým, že rád skúša nové veci. Svojej hudobnej tvorbe dal s nedávno vydaným a pokrsteným albumom Porcelán úplne nové rozmery a veľkú štýlovú rôznorodosť. Jednou zo skladieb, ktoré sa výrazne vymykajú z jeho doterajšej tvorby je energická skladba s klubovým zvukom a atmosférou Drajf, v ktorej sa ako hostka predstavila stálica moderného slovenského popu s prvkami R&B a hip-hopu Tina.

"Stále mám sny, ktoré si chcem naplniť a to je pre mňa hnací motor. Milujem to, čo robím a to je pre mňa úplne automaticky hnacím motorom. Mám to šťastie, že sa do ničoho nemusím nútiť a veci robím vždy úplne prirodzene. Ten drajf sa takýmto spôsobom snažím v sebe živiť už dlhé roky," hovorí Majself o téme skladby, ktorú hudobne zastrešil od produkcie cez mix až po mastering talentovaný producent Filipian.


O videoklip, nakrútený v areáli Slovakia Ringu a v piesočných dunách na Záhorí, sa postaral Peter "P.Graphy" Vašut, s ktorým Majself nespolupracoval prvý raz. "My máme aktuálne nastavenú kreativitu veľmi podobným spôsobom a spolupracuje sa mi s ním veľmi dobre. Rozumieme si či už pri tvorbe scenáru alebo aj priamo na pľaci. Páči sa mi, že Peťo má veľmi svojský rukopis. Dúfam, že sa mu ho podarí udržať aj do budúcnosti, pretože si myslím, že má potenciál napredovať," dodáva Majself na margo spolupráce.

V klipe boli opäť využité masky, resp. kostýmy z dielne MaskBusters, ktoré môžete vidieť aj na obale albumu Porcelán a vo vizuáli k titulnej skladbe. Spolu s ňou práve singel Drajf patrí medzi najzásadnejšie skladby albumu. Aj žánrovo sú si podobné, preto Majself chcel, aby bol videoklip takpovediac priamym pokračovaním.

S Tinou spolupracoval prvýkrát a nakrúcanie s ňou si podľa vlastných slov veľmi užil. "Tina je skvelá profesionálka, natáčanie s ňou je potešenie," hovorí raper, ktorý sa v poslednej dobe zviditeľnil aj úspešnou spoluprácou so skupinou Desmod na skladbe k filmu Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. "Dlhé roky som fungoval iba ako raper a vo veľmi monotónnych polohách v jednom žánri. S albumom Porcelán som úplne odviazal ruky svojej kreativite a svojim hudobným chutiam. Púšťam sa do všetkého nového, v čom som ešte netvoril a dúfam, že ešte stále dokážem vymyslieť niečo zaujímavé," uzatvára Majself.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Peter Vašut