Kapela Bite the Sun z Brna vo svojom prvom singli Indifference predstavuje sviežu kombináciu alternatívneho metalu, metalcoru a ambientných plôch. Témou skladby je apatia a hon za dopamínom.

"V kapele sme piati ľudia s miestami úplne rozdielnym vkusom. Keď sa však dokážeme na niečom zhodnúť, tak to podľa mňa stojí za to," hovorí basgitarista Michal Durdovanský, ktorý kapelu Bite the Sun založil so spevákom Martinom Andonovom. "Začalo to ako bedroom-producer side project s ambíciou spraviť pár piesní a nahrať ich. Zrazu sme sa ocitli v plnej zostave v skúšobni a každý do toho pridal kus seba."

Skladbu Indifference nahrali v štúdiu The Barn s Danom Frimlom, ktorý zachytil živý zvuk kapely spájajúci odkaz deväťdesiatych rokov so súčasnými vplyvmi. Videoklip režíroval bubeník Šimon Stejskal a kapela ho spravila úplne svojpomocne.

"Klip Indifference bol pre mňa výzvou, pretože som prvýkrát stál aj na opačnej strane objektívu," opisuje Stejskal. Zábery vznikali vo vnútorných aj strešných priestoroch betónového parkovacieho domu v brnianskom Technologickom parku. "Video okrem vizuálnej agresie korešpondujúcej s hudbou ukazuje aj môj dlhodobý fotografický projekt o európskom brutalizme," dodáva.

Kapela chystá ďalšie skladby, aktuálne má nahraté ďalšie dva single, ktoré bude postupne zverejňovať. "Naprieč skladbami sme si zvolili voľnú jednotiacu líniu siedmich smrteľných hriechov súčasnosti. V prípade skladby Indifference je to apatia, nezáujem a hon za dopamínom," vraví Durdovanský, no ako dodáva, nejde o žiadne ukazovanie prstom na druhých. "Ukazujeme v prvom rade na nás samých."

Indifference nájdete na všetkých streamovacích službách. Novinky kapely môžete sledovať na svojej preferovanej platforme, vyberte si cez linktree.

Zostava skupiny Bite the Sun:

Martin Andonov - spev
Zoltán Dávid - gitara
Petr Vachulka - gitara
Michal Durdovanský - basa, spev
Šimon Stejskal - bicie

Redakciu Hudba.sk za kapelu Bite the Sun informoval Michal Durdovanský. Správu sme upravili.