Po roku od vydania debutovej EP nahrávky s názvom Antihudba prichádza Richard Grimm alias Boh Vajec s novým autorským počinom, debutovým albumom "punk". Ak máte radi hudbu, ktorá prekračuje hranice všedného, ste na správnom mieste.

25-ročný multiinštrumentalista Richard Grimm študuje skladbu na HAMU v Prahe a vystupuje pod umeleckým menom Boh Vajec. Okrem svojho sólového projektu pôsobí v zoskupeniach Sokolská 18 a God and Eve. Vo svojich začiatkoch zastával pozíciu bubeníka v indie-rockovej kapele Max Bazowski (v roku 2016 získala Ocenenie Nadácie Advance Investments na Radio_Head Awards), momentálne hrá na bicích v kapele Raptora Kocha.

Kvôli pandemickej situácii Boh Vajec momentálne žije v meste Senica, kde sa rozhodol voľný čas využiť na nahratie svojho debutového albumu s názvom "punk". Ako prezrádza, album je inšpirovaný francúzskou kapelou Aquaserge, slovenským zoskupením Ali ibn Rachid a vlastne aj samotnou Senicou a všetkými bizármi, ktoré mu toto mesto denno-denne ponúka.


Boh Vajec sa vo svojej hudbe sústreďuje na rytmickú pestrosť, teatrálnosť, no zároveň sa nebojí využívať prvky minimalizmu. Odvážne pracuje so zvukom, snaží sa o inštrumentálne využitie obyčajných pracovných nástrojov ako hoblík, či šrobovačka v skladbe Pekne ste to tu prerobili. Kombinuje elektroniku a akustické nástroje, kolíše niekde napomedzí serióznosti a recesie, pričom výsledok má surrealistický nádych. Názov albumu "punk" vyjadruje podmienky, v ktorých bol album nahrávaný - svojpomocne a s nedostatkom techniky. 

Na albume primárne spolupracovala Eva Sajanová (holé baby, God and Eve), ktorá sa za pochodu učila po francúzsky a v štyroch piesňach sa postarala o vokálne zložky. V piesni Podcast zase počujeme Žofiu Fodorovú a jej názor na ľudské patetické a náhodne generované myšlienky. Hrou na husle tracky doplnil Patrik Petráš. O artwork albumu sa postarali Richard Grimm spoločne s Evou Sajanovou.

Tracklist albumu "punk":

1. Drunk bumblebee, Dou Žusepa (ft. holé baby)
2. Aquaserge (ft. holé baby)
3. Á ešte raz
4. Un Deux Trois (ft. holé baby)
5. Pekne ste to tu prerobili
6. Pa de di da di du do
7. Rozprávka
8. Podcast (ft. Čeméro)
9. Senica
10. Mindblower

Album, ktorý oficiálne vyšiel 30. decembra 2020, môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe a nájdete ho aj v streamingových službách.



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Richard Grimm. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Lucia Kollárová