Český spevák a bubeník David Koller len pred pár dňami oznámil svoj koniec v skupine Lucie, aby sa mohol naplno venovať rodine a vlastným hudobným projektom. S kapelou Kollerband už skôr avizoval tri vystúpenia na Slovensku, ktoré sa uskutočnia už tento mesiac.

V Bratislave, Sliači a Žiline David Koller predstaví nové piesne z posledného albumu LP XXIII, ale aj najväčšie hity, ktoré zložil so skupinou Lucie a počas svojej sólovej kariéry. Určite tak nebudú chýbať skladby ako Chci zas v tobě spát, Šrouby do hlavy alebo Recidiva.

"Slovenské publikum má pre mňa špeciálne miesto v srdci. Vždy sa teším na príval energie, ktorý tu od fanúšikov na koncertoch dostaneme. Som rád, že sem môžeme chodiť pravidelne hrávať naše nové skladby, ale aj staršie overené hity," teší sa spevák, bubeník, skladateľ a producent.

David a Kollerband hrajú v zložení Michal Pelant, Marek Minárik, Adam Koller, Vít HalškaMartin Kryštof. S albumom LP XXIII, z ktorého pochádzajú skladby Pouta, Není o čemPlaneta bez paměti, Bodlák, či Spokojená, potvrdzujú, že majú stále čo povedať a ich tvorivý duch dokáže prekvapiť aj ich samých.

"Pôvodne sme iba skladali pesničky a nevedeli sme, že ich bude až toľko. Preto sme ich postupne vydávali na streamovacích platformách spolu s videoklipmi, až som na to zohnal peniaze a rozhodli sme sa ich vydať na jednom nosiči ako album," približuje vznik minuloročnej platne Koller.

Termíny slovenského turné LP XIII:

  • 15. 2. – Bratislava, Majestic Music Club
  • 16. 2. – Sliač, kúpele, Kino Palace
  • 29. 2. – Žilina, Dom odborov

Prečítajte si tiež: David Koller odchádza zo skupiny Lucie

Redakciu Hudba.sk informoval Michal Očovan. Správu sme upravili a doplnili. Viac na www.davidkoller.cz.