Z úspešného Albumu Hlava predstavuje skupina Peter Bič Project ďalšiu skladbu Tam za tou bránou. Pieseň vychádza nielen ako singel, ale dostala aj svoju video podobu, o ktorú sa postaral známy režisér a fotograf Jaroslav "Jaris" Vaľko.


V jednoduchom klipe s textom skladby sa objavia iba líder skupiny Peter Bič a speváčka Viktória Vargová, ktorí pieseň spievajú ako duet. "Pieseň má veľmi intímnu atmosféru a text. Preto sme urobili klip, v ktorom sme mali ambíciu to zosúladiť," hovorí o videoklipe gitarista, spevák a autor hudby. "Text napísal Vlado Krausz, a je naozaj veľmi pekný, preto sme sa rozhodli pre formát lyric videa," dopĺňa Peter Bič.


Skupina Peter Bič Project sa len pred niekoľkými dňami stala laureátom 25. ročníka Krištáľové krídlo v kategórii hudba a už 27. apríla sa hudobníci dozvedia, ako sa im podarilo obstáť v českej hudobnej ankete Anděl v kategórii Slovenský album.

"Je to pre nás veľká česť obdržať ceny, za ktoré hlasuje odborná porota. Ale nie o nič väčšia, ako keď nás fanúšikovia ocenia potleskom na koncerte," hovorí Peter a na margo blížiacich sa vystúpení dodáva: "Obmenil sa trošku aj koncertný repertoár. Rozrástli sme sa o ďalšieho člena, pribudnú piesne z albumu Hlava, teší nás, že si ľudia pýtajú aj nové skladby, a preto im s radosťou vyhoviemeale. Ale samozrejme nebudú chýbať ani staršie piesne, ktoré naši poslucháči už veľmi dobre poznajú," dodáva Peter Bič. 

Najbližší koncert odohrá skupina už túto sobotu 9. apríla v Bratislave v klube MMC. V lete môžete kapelu vidieť napríklad 24. júna v amfiteátri v Banskej Štiavnici.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project