Obľúbený festival Topfest otvorí svoje brány už o necelý mesiac, v prvý júlový víkend. V areáli Jazdiarne Banát v obci Častkovce medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom ponúkne ponúkne dva dni plné koncertov najväčších stálic slovenského a českého rocku a popu.


V poradí už 29. ročník festivalu Topfest sa uskutoční v piatok a sobotu 1. a 2. júla. Tešiť sa môžete na legendárne kapely ako Kabát, Paľo Habera a Team alebo Peter Nagy a Indigo. Predstavia sa i ďalšie stálice ako Desmod so spevákom Kulym, Gladiator, Škwor, Heľenine Oči, Konflikt a Zóna A. O žánrové spestrenie sa postarajú Kollárovci a Hrdza a lineup doplnia KISS Forever Band, Ploštín Punk, Sematam, Fuera Fondo, No Control, Symfóbia, MF, Rebelsky či Braňo Mojsej.

"Už 29 rokov sa snažíme ľuďom priniesť skvelú hudbu a veľa zábavy. Tohtoročný Topfest sa bude niesť v znamení česko-slovenskej hudobnej produkcie. Uskutoční sa v Častkovciach, v priestoroch Jazdiarne Banát, ktorá sa osvedčila ako jeho nová festivalová lokalita. Topfest už od svojich začiatkov dáva priestor slovenskej hudbe a aj vďaka tomu na jeho pódiách vyrástlo veľa slovenských kapiel a interpretov do svojich dnešných podôb," vysvetľuje organizátor festivalu Dušan Drobný.

Lístky na Topfest 2022 sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Topfest 2021 Zdroj: PR Topfest
Šanca pre mladé kapely

Tohtoročnou novinkou bude Topfest Runway Stage, ktorý vznikol vďaka spolupráci organizátorov Topfestu a Rockovej Maturity - jednej z najväčších slovenských súťaží kapiel s vlastnou autorskou tvorbou. Nové pódium poskytne priestor na prezentáciu mladých slovenských kapiel rockových žánrov. 

"Spoluprácu s festivalom Topfestom považujeme za kľúčovú, o čom svedčia aj predchádzajúce ročníky. V otázkach podpory domácej hudobnej scény už roky nachádzame spoločný konsenzus, na festivale sa uskutočnili už tri semifinálové kolá Rockovej Maturity. Pre kapely je totiž festival zaujímavou príležitosťou. Je skvelé, že napriek neotvorenému súťažnému ročníku sme našli spôsob, ako podporiť spoločne tvorbu slovenských kapiel," konštatuje organizátor súťaže Roland Koncz zo Slovenského hudobného fóra.

Kapely, ktoré chcú vystúpiť na Topfest Runway Stagei, sa môžu zaregistrovať TU. Následne bude od 11. do 15. júna prebiehať hlasovanie na Facebook stránke festivalu. Priestor dostane v tomto ročníku spolu 20 nových slovenských kapiel, ktoré si môžu získať nových fanúšikov. Aj počas samotného festivalu sa pritom bude hlasovať a štyri najúspešnejšie kapely si zahrajú na hlavnom pódiu jubilejného 30. ročníka festivalu Topfest v roku 2023.

Na festivale samozrejme nebude chýbať stanové mestečko, gastro zóna a fun zóna. Novinkou bude stan Moments Of Freedom, kde budú hrať dídžeji, ktorí majú majú pre návštevníkov nachystané rôzne hry. Súčasťou festivalu budú tiež barberi a braiderky. V areáli bude tiež priestor na športové vyžitie a návštevníci sa budú môcť odreagovať aj na kolotočoch.

Vstupenky:  

Organizátor upozorňuje návštevníkov, aby si vstupenky kupovali iba na oficiálnych predajných miestach. Vstup do areálu je povolený len s platnou vytlačenou vstupenkou. Home tickety musia byť vytlačené na kancelárskom papieri vo formáte A4 s čitateľným QR kódom. Potvrdenie objednávky ani vstupenky v elektronickej, nevytlačenej forme nebudú akceptované.

Deti do 10 rokov majú vstup na festival zdarma len po predložení príslušného dokladu. ZŤP majú zľavu 50% a predaj vstupenky je iba na mieste. Vstupenka platí na oba festivalové dni, a to po predložení príslušného preukazu. Na sprievodcu sa zľava nevzťahuje.

Organizátori žiadajú návštevníkov o spoluprácu pri kontrole batožiny. Na festivale sú zakázané nože a iné ostré predmety, sklo, plechovky a psychotropné látky.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Kabát, Team