Speváčka a herečka Helena Vondráčková vydáva v týchto dňoch nový štúdiový album pod titulom Tvrdohlavá. Album pôvodných piesní produkoval Karel Mařík, ktorý je zároveň aj autorom hudby polovice z nich a k jednej napísal spolu s Oldřichom Krejčovsom aj text. Svoje ostatné skladby zveril básnikovi Josefovi Peterkovi.

"Myslím si, že moje spojenie s producentom Kájom Maříkem bolo pre nás oboch naozaj príjemné a prínosné. Sme rovnaká krvná skupina a od začiatku sme si padli do noty. Dúfam, že je to poznať aj z nového albumu. Mám z neho dobrý pocit a verím, že aj mojim fanúšikom prinesie príjemný zážitok," hodnotí spoluprácu Helena Vondráčková.


Aj Karel Mařík si spoluprácu so speváckou legendou pochvaľuje: "Som rád, že som sa mohol ako producent a autor na albume podieľať. Helena je veľký profesionál a hneď sme si po všetkých stránkach sadli. Album je ľahko progresívnejšie, než býva u Heleny zvykom. Od prvého tónu je nahrávaný na živé nástroje, čo je vo výsledku veľkým prínosom."

K ďalším autorom, ktorých speváčka oslovila patria Ondřej Soukup, Lešek Wronka, Václav Noid Bárta, Vašo Patejdl, Lucia Šoralová a Jakub Lenz (aka Robin Mood). Medzi ďalšími textármi sa objavujú Jan Krůta, Gabriela Osvaldová, Tomáš Belko, Petr Šiška a Miro Jurika. K naspievaniu dvoch duetov pozvala Helena Vondráčková Olgu Lounovú a opernú speváčku Vandu Šípovú. Ako bonus je na Tvrdohlavej zaradená titulná pieseň z českej filmovej komédie Ženská pomsta, ktorá sa bude v kinách premietať od utorka 10. septembra. Album sa nahrával v štúdiu mladého talentovaného gitaristu a zvukára Tomáša Kryla.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.


Foto: Lenka Hatašová

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková