Minulý rok odohral Robo Opatovský najmenej koncertov za celú svoju kariéru. Nad vodou ho držala tvorba nových skladieb a výberovka 2020-2010 Modlím sa hudbou, na ktorú umiestnil aj úplne novú skladbu Blázon. Text novinky a aj réžiu videoklipu mala v rukách Oľga Záblacká.

"Mám pocit, že je to pokračovanie pesničky Keď muž miluje ženu. Oľga tvrdí, že každý by si mal spraviť svoju vlastnú predstavu a zapojiť vlastnú fantáziu," hovorí Robo Opatovský. "On, ktorý sľuboval lásku do konca života a aj by pre ženu zabil, to úplne pokašľal, blázon," dodáva k prepojeniu so spomínaným singlom z roku 2017.

Ženích, ktorého stvárnil Slavomír Zich, celý čas nechápe, čo sa vlastne stalo. Jeho videoklipová manželka Dominika Dubayová našla v jeho mobile kompromitujúcu fotografiu. No namiesto toho, aby sa spýtala, čo to má znamenať, reagovala veľmi impulzívne a v jednej chvíli manžela sotila oblečeného do ľadovej vody v bazéne.

"Príbeh videoklipu nekopíruje celkom presne text piesne. Nechala som priestor fantázii diváka. Ten môže len dedukovať, či sa aféra vysvetlila, či zvíťazila láska nad pocitom žiarlivosti. Dievčatá a ženy robia často prehnane rýchle závery, vytvárajú si domnienky, ktoré sa nemusia zakladať na pravde," vysvetľuje autorka textu, scenára a režisérka videoklipu Oľga Záblacká.

 
Vo videoklipe si mladá dvojica užíva chvíle svadby a následne cestuje vlakom po Európe, až kým on neurobí osudnú chybu. "Hlavní predstavitelia to fantasticky zahrali a tvoria pár aj v skutočnosti, takže všetky emócie krásne zapadli," dodáva Oľga Záblacká, ktorá sa s nádejnou hereckou dvojicou zoznámila v lete. Ich čerstvá zamilovanosť a zmysel pre vášeň všetkého, čo robia, ju inšpirovali obsadiť ich do hlavných postáv vo videoklipe. "Svoju lásku, bezprostrednosť a bláznivosť nemuseli hrať. Skutočne ju prežívajú. Divák im verí každý pohľad, každé gesto," doplnila režisérka.

Robo Opatovský na margo vlakových scén priznáva, že vlaky miloval už ako dieťa a fascinovaný nimi zostal doteraz. Nakrúcanie prebiehalo na viacerých miestach, pričom štáb sa dostal aj do Múzea dopravy v Budapešti, kde sa nakrúcali prevažne interiérové zábery. "Oľgu tiež fascinujú stanice a vlaky, pre filmový štáb to je perfektné prostredie, všetkým sa nám páčili sekvencie vo vlakovej chodbe a netradične zariadenom vozni s klavírom, kde som pieseň spieval," povedal spevák a gitarista. "Ja a aj kameraman Ondro Wolf sme atmosférou na vlakovej stanici doslova fascinovaní. Všetky tie vlakové scény nás mimoriadne bavili, pretože majú zvláštny život, kúzlo," potvrdila Záblacká.

Členovia štábu, ktorí nakrúcali videoklip v novembri minulého roka, sa v otestovanej bubline cítili veľmi bezpečne. Nakrúcanie sekvencie v Budapešti stihli doslova v hodine dvanástej. Hodinu a pol po tom, čo dotočili, sa začal v Maďarsku tvrdý lockdown. Uvedenie videoklipu, pôvodne naplánované na január tohto roka, ovplyvnil lockdown na Slovensku. Postprodukcia teda musela prebiehať online, čo ju výrazne predĺžilo.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský