Rozišli ste sa počas pandémie? Nie ste sami. Štyria známi slovenskí herci a herečky na čele s Marekom Geišbergom sú hviezdami nového tragikomického videoklipu slovenskej skupiny Filip Jánošík a Hotoví umelci, ktorý s hyperbolou zobrazuje párové konflikty v domácnosti.


Počas pandémie stúpla v Európe krivka rozvodovosti o 122%. Práve na túto nelichotivú štatistiku reaguje skupina Filip Jánošík a Hotoví umelci chytľavou reggae-folklórnou skladbou Sedíme doma s uvoľneným textom o krízach v partnerských vzťahoch.

Vo videoklipe, ktorý s nadhľadom dokumentuje rôzne napäté situácie v domácnosti, si zahral Marek Geišberg s hereckou partnerkou Adou Juhásovou. Druhý pár tvoria Jana Kvantiková, známa z filmov Šarlatán, Jozef Mak či seriálu Slovania, a Andrej Remeník, ktorý sa slovenským divákom predstavil napríklad v roli Jána Kuciaka vo filme Sviňa (2020).


Skladba pochádza z druhej časti debutového albumu Povedz Loď, ktorý Filip Jánošík a Hotoví umelci pokrstia s frontmanom skupiny Para, Laskym, a s raperom Supom z formácie Moja Reč už 15. marca 19:00 v Bratislave (Castle Art House, Zámocký dom) a 18. marca o 20:00 v Banskej Bystrici v Klube 77. Album Povedz Loď nájdete na streamovacích službách a všetky podrobnosti o kapele na oficiálnej stránke www.filipjanosik.sk.

Formácia podľa vlastných slov hrá "zbojnícky rakenrol, pričom gitarové sóla nahrádza cimbal a modernú elektroniku ešte modernejšia harmonika". V jednoduchých textoch o komplikovanom živote líder skupiny Filip Jánošík Lehotský satirizuje všetky formy hnevu, rasizmu, xenofóbie, homofóbie, a to zväčša z pohľadu prvej osoby, lebo, ako sám hovorí, nechce svojou tvorbou nikomu kázať.

Prečítajte si tiež: Žijem si jak Doherty, spieva Filip Jánošík v novom klipe z albumu Povedz Loď

Text: Hudba.sk (zdroj: Filip Jánošík Lehotský)