Slovenský spevák, hudobník, producent a dídžej Pišta Kráľovič alias FVLCRVM vydáva k svojmu letnému anti-hitu Hate List napätím natlačené video, v ktorom mladším ročníkom ukázal, ako sa hrá jedna z najstarších hier.

Novinka Hate List je po skladbe Bad Blood druhý vydaný singel z pripravovaného EP attentioncore, ktoré vyjde už budúci piatok, 17. júla, pod hlavičkou rakúskeho sublabelu vydavateľstva Universal Music - Mom I Made It. Práve nepredvídateľná odlišnosť týchto dvoch skladieb naznačuje, že sa FVLCRVM ani po rokoch nemieni usadiť vo zvuku jednej subkultúry.

Celý text skladby je zložený z vecí a situácií, ktoré Pišta Kráľovič neznáša. No napriek tomu, že v ňom ako svoj ťažký kríž spomína aj písanie textov, prezradil, že zoznam nenávidených vecí si napísal a dal do finálnej podoby pesničkového textu takmer sám. Celý text v angličtine nájdete v popise videa na Youtube.

O video k skladbe, ktoré sa točilo tesne po uvoľnení opatrení, sa produkčne postarali Filmaari spolu s kameramanom Adamom Machom a režisérom Mišom Blaškom. "Veľké ďakujem patrí aj fanúšikom, ktorí sa nebáli po prvej vlne dôjsť nezištne natáčať do uzavretého kulturáku na Záhorí. Ale bol to skvelý deň, takýto crowd by som si prial brávať všade, kde hrám," dodáva hudobník, ktorý sa v skvele natočenom klipe stal senior šampiónom v jednej z najťažších disciplín.


FVLCRVM momentálne dorába podklady pre špeciálny vinyl, ktorý k EP vyjde ešte cez leto. Zároveň má pre fanúšikov pripravený aj ďalší videoklip a chcel by novinky predstaviť aj naživo.

"Rozmýšľam o menšom tour na jeseň po väčších mestách, zatiaľ len v okolí. To bude kvôli možnej druhej vlne aj trošku lotéria. Ale na ďalší rok by sa už mala rozbehnúť spolupráca ohľadom hrania ďalej v Európe s Earth Agency, s ktorou som podpísal zmluvu začiatkom roka. Pomedzi to si určite zahrám na menších parties ako dídžej. Všade, kde sa bude dať. A kde sa neboja prehrávania," dodáva Pišta.

Vypočujte si aj jeho predchádzajúci singel Bad Blood a nedávno vydané EP Words Loose Meaning:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Tatiana Lehocká z agentúry Real Something. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnom webe hudobníka fvlcrvm.com a sledovať ho môžete aj na FacebookuInstagrame, Soundcloude, Youtube, atď.

Foto: Marek Pupák