Kapela Freak Power, ktorá v 90-tych rokoch originálnym spôsobom namiešala koktejl acid housu, acid jazzu, funku a trip-hopu, príde v apríli 2018 do Bratislavy. Skupina na čele s neprehliadnuteľným trombonistom a spevákom Ashleym Slaterom vystúpila s veľkým ohlasom v roku 2012 na prešovskom Dobrom festivale.

Fanúšikovia skupiny si 5. apríla 2018 v bratislavskom Ateliéri Babylon vychutnajú najväčšie hity Freak Power, ktoré vznikli ešte v časoch spolupráce s legendárnym Fatboy Slimom. Pamätníci tvrdia, že aktuálny plnohodnotný zvuk skvelo hrajúceho bandu znie ešte lepšie, než originálna zostava z prvej polovice deväťdesiatych rokov. Nezameniteľný autorský prínos spoluzakladateľa kapely, basgitaristu Normana Cooka, ktorý sa až neskôr preslávil ako Fatboy Slim, však súčasná zostava stále ctí. Piesne s jeho autorským vkladom, vrátane nezabudnuteľného pohodového hitu Turn On, Tune In, Cop Out, sú stále ozdobou ich repertoáru.


Extravagantný frontman Ashley Slater, ktorý je nielen vynikajúcim muzikantom, ale aj skvelým showmanom, má za sebou okrem iného aj producentskú spoluprácu s českou kapelou Monkey Business. Pred siedmimi rokmi odpovedal sympatický hudobník s veľkým nadhľadom na otázku českého novinára, čo znamenalo pre svetovú hudbu pôsobenie Freak Power: "Nič. My sme sa nikdy necítili byť slávni. Hrali sme asi štyri roky pomerne veľké koncerty, to áno, ale potom prišiel Fatboy Slim, takže to skončilo. Bolo nám fajn, páčilo sa mi to. Som muzikantom od šestnástich rokov. Bola to iba epizóda s trochu lepšími tour busmi a väčšími sálami."

Za prelomový úspech môžu vďačiť Donne Summer

Freak Power založili v roku 1993 Norman Cook, Ashley Slater, ktorý bol pôvodne trombonistom britkého anarchistického jazzového big bandu Loose Tubes, a spevák Jesse Graham, známy pod prezývkou "the Bass Cadet". V roku 1993 nahrali v Bristole prvý singel Turn On, Tune In, Cop Out, ktorý sa o dva roky neskôr stal celosvetovým hitom vďaka použitiu v reklamnej kampani značky Levi's. Pomohla tomu, ako to už býva, obyčajná náhoda. Producent reklamy si pôvodne vybral hit Donny Summer I Feel Love, tej sa však nepáčil obsah reklamy. Pod časovým tlakom tak ponúkol klientovi namiesto ťahaníc s primadonou svižný hit od Freak Power.

Kapela v polovici 90-tych rokov vydala dva albumy s výbornými ohlasmi: Drive-Thru Booty v roku 1994 a More of Everything for Everybody o dva roky neskôr. V tom istom roku sa však Norman Cook definitívne vydal na sólovú dráhu ako Fatboy Slim a Freak Power si na dlhší čas dali pauzu. Návratov bolo niekoľko a ten aktuálny ukazuje, že kapela stále má čo ponúknuť. V súčasnej zostave s novým skvelým gitaristom, vokalistkami a niektorými osvedčenými muzikantmi z pôvodných zostáv Freak Power a Microgroove sú v plnej sile. Aktuálna zostava: Ashley Slater (spev, trombón), Dale Davis (basa), Tony Remy (gitara), Carly Bryant (klávesy), Adam Bushell (bicie) a doprovodné vokalistky Kate CameronNicola Bright-Thomas.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér koncertu Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Freak Power