Nielen tohtoročná víťazka SuperStar Barbora Piešová, ale aj jej staršia sestra je obdarená skvelým hlasom a hudobným talentom. Práve Lenka Piešová je autorkou a hlavnou interpretkou piesne Pokoj, do ktorej si Barboru prizvala ako hostku. Výsledkom je autentická a podmanivá pieseň o tom, že počas zimných sviatkov by nikto nemal byť sám.

"Veľmi som túžila naspievať zimnú/vianočnú pieseň a teší ma o to viac, že som pri nej spolupracovala aj s rodinou. Sestra Barbora sa mi tam vokálovo veľmi hodila a ona samozrejme neváhala ani minútu," hovorí Lenka Piešová, ktorá je autorkou textu a podieľala sa autorsky aj na hudbe. Spoluautormi sú klavirista Tony Marko a perkusionista Roman Vážan, ktorý jej pomohol aj s tvorbou predchádzajúceho singla Sen a ja.

Vo videoklipe síce účinkujú len sestry Piešové, no v samotnej piesni Pokoj znejú aj ďalšie hlasy. Patria Lenkiným kamarátkam speváčkam, učiteľke spevu zo ZUŠ, hudobníkom z jej kapely a ďalším priateľom, ktorí jej do skladby naspievali zborový spev.


Klip sa nakrúcal v kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi, odkiaľ sestry pochádzajú. "Keďže sme nepotrebovali zložitú scénu a mali sme všetky detaily premyslené a jasnú predstavu o klipe, tak príprava prebiehala veľmi rýchlo, v priebehu jedného dňa sme to mali natočené. Klavír, na ktorom som hrala, patrí domu kultúry, hoci by som veľmi rada mala taký aj doma. Bolo skvelé si na ňom zahrať, dodalo to celému klipu pompéznosť a nádherný zvuk," teší sa Lenka Piešová.

O réžiu a kameru sa postaral Filip Kormaňák. "Presne vystihol moju predstavu, aby to celé pôsobilo tajomno-pokojne a svetlá tomu dali príjemne chladnú a zimnú atmosféru. Veľmi sa teším, že vznikla opäť skladba, pri ktorej sme sa stretli priatelia a kolegovia a hlavne, že celé natáčanie bolo v pohodovej atmosfére," dodáva speváčka, pre ktorú bolo najväčšou výzvou tváriť sa pri pohľade na Barboru vážne. "Niektoré zábery sa natáčali viackrát, pretože so sestrou sa na seba nevieme pozerať seriózne a vždy sa smejeme."

Singel Pokoj, ktorým si sestry Piešové a aj svojim fanúšikom nadelili krásny mikulášsky darček, vyšiel 6. decembra vo vydavateľstve Opus. Okrem Youtube nájdete novinku aj vo všetkých streamingových hudobných službách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Renáta Tomášová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Monika Richterová