Speváčka Martina Schindlerová sa vlani po dlhoročnej pauze vrátila na scénu a v týchto dňoch ponúkal už štvrtý "comebackový" singel. Na novinke s názvom Dokedy tentokrát spolupracovala so známym bratislavským štúdiom LittleBeat, ktorého zakladateľ Maxo Šrámek je autorom hudby. Text zase zverila do rúk známemu košickému spevákovi.

Po tom, ako sa Martina Schindlerová v posledných dvoch singloch Pokoj svätý a Búrky predstavila nielen ako interpretka ale aj ako skladateľka a textárka, sa s novým singlom rozhodla autorstvo hudby aj textu opäť zveriť skúsenejším kolegom. Hudbu k piesni Dokedy zložil, aranžoval, produkoval aj mixoval Martin "Maxo" Šrámek a otextoval ju autor hitu Lúč, Tomáš Buranovský alias BuranoWski. Rovnako ako predošlé single, aj táto skladba sa nesie v pomalom tempe, v ktorom môže naplno vyniknúť Schindlerovej hlas.

"Spolupráca s chalanmi z LittleBeat bola od začiatku skvelá. Do pesničky som sa zamilovala na prvé počutie," teší sa speváčka zo svojej prvej skúsenosti so známym štúdiom, ktorého zakladateľ Maxo je podpísaný pod hitmi ako Run Run Run pre Celeste Buckingham alebo Primetime Majka Spirita a spolupracoval tiež na albumoch Lucie Bílej či Terezy Maškovej. Nahrávanie singla prebiehalo od októbra, samotný vizuál sa točil v piatok 13. novembra.

"V prvom momente sme si ani neuvedomili, v aký deň točíme. Nie sme poverčiví, takže nikto z tímu ten deň nenamietol. A nakoniec bol práve tento deň pre nás veľmi úspešný a výsledok sa všetkým páči. Boris Holečko (kamera a réžia, pozn. red.) odviedol skvelú prácu na celom videoklipe," hovorí Martina o videoklipe, v ktorom sa po jej boku predstavil známy model a účastník divácky úspešnej reality šou Farma, Michal Gajdošech. "S Mišom sme sa zoznámili až večer pred nakrúcaním a aj vďaka nemu bola na placi príjemná, uvoľnená atmosféra. Všetky scény sme nahrali pomerne rýchlo, Michal je naozajstný profík," dodala k svojmu "klipovému frajerovi".


Zaujímavosťou je, že Gajdošech, ktorý v roku 2017 na súťaži Mister Supranational získal ocenenie v kategórii najkrajšie telo planéty a v celkovom poradí skončil na 4. mieste, sa v podobných záberoch "hore bez" predstavil aj s inou slovenskou interpretkou. Presne pred rokom vyšiel spoločný singel dídžeja a producenta Roberta Buriana a speváčky Ronie, ktorá si práve známeho slovenského modela vybrala ako mužský ideál krásy v klipe Má všetko čo má mať.

Nový Schindlerovej videoklip sa nakrúcal v Modre u známeho producenta Jozefa "Jopa" Poláčka. Zobrazuje príbeh dvojice, ktorá sa poháda v aute a následne príde k autonehode. Po celý čas nie je zrejmé, kto z dvojice zrážku neprežil, rozuzlenie prichádza až na konci. Autorom námetu a scenára je Štefan Šperka, ktorý je zároveň Schindlerovej manažérom. Vzhľad speváčky mala na starosti vizážistka Lucia "Lussi" Šenková. 

Michal Gajdošech a Martina Schindlerová, Dokedy Zdroj: Fakt Media

Martina Schindlerová sa na scénu vrátila v lete 2019 po dlhej prestávke, počas ktorej sa naplno venovala svojej rodine. Spolu so singlom Dokedy avizuje aj nový album, ešte predtým však ponúkne minimálne jeden ďalší singel. "Rozhodli sme sa, že na seba nebudeme s mojím tímom vyvíjať tlak a single budeme robiť pocitovo. Maxo už pracuje na ďalšej skladbe, takže v najbližších mesiacoch uzrie svetlo sveta novinka, ktorou mojich fanúšikov zrejme poriadne prekvapím. Pieseň Dokedy je dovtedy moja nová srdcovka a teším sa, že ľudia, ktorým sme ju zatiaľ pustili, jej melódiu nevedia dostať z hlavy. Má chytľavý refrén a pointa textu je o tom, aký je život krátky a treba ho žiť naplno," uzatvára speváčka.

Jej hudobná kariéra sa začala po tom, ako sa v roku 2004 do povedomia širšej verejnosti zapísala druhým miestom v prvej sérii speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar. Po jej skončení nahrala v spolupráci s producentom Stanom Šimorom v belgickom nahrávacom štúdiu svoj debutový album Patríme k sebe. Dostala zaň platinovú platňu za predaj 20-tisíc nosičov, čo bolo najviac zo všetkých interpretov v roku 2005. S debutovou nahrávkou zároveň získala dve ocenenia hudobnej akadémie Aurel. V tom istom roku sa v ankete popularity Zlatý slávik v kategórii Speváčka roka umiestnila na piatom a v roku 2006 na štvrtom mieste.

V máji 2008 vydala svoj druhý radový album s názvom Čo sa to tu deje, na ktorom spolupracovali textár Peter Kollár a hudobník a producent Oskar Rózsa. V roku 2010 sa predstavila v národnom kole pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest, kde s piesňou Môžeš ísť obsadila 8. mieste (víťazkou sa stala Kristína s hitom Horehronie). Následne sa Schindlerová na deväť rokov hudobne odmlčala.

Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytol Štefan Šperka. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Fakt Media

Súvisiaci interpreti: Martina Schindlerová