Skupina Kryštof patrí dlhodobo k najpopulárnejším českým kapelám a nemalý zástup fanúšikov má aj na Slovensku. Tento rok však u nás odohrá len zopár koncertov, skvelou pozvánkou na ne je čerstvo zverejnený videoklip k pesničke Naviděnou, ktorý je zotrihaný zo záberov z megakoncertu na pražskom Strahove.

Kryštof tento rok na našom území odohrajú len tri koncerty. Na jeseň chystajú akustický koncert v Bratislave, ešte predtým však zahrajú na dvoch festivaloch na západe a na severovýchode Slovenska. Prvý bude 15. júna Trnafský festival a o týždeň neskôr kapela vystúpi na hviezdami nabitom Nestville Open Feste (22. a 23. 6.). 

Kapela sa už na Slovensko teší, keďže jej aktuálny hit Zůstaň tu se mnou (Za sny), ktorého videoklip v súčasnosti atakuje hranicu 20 miliónov prehratí, sa teší veľkej obľube aj v našom rozhlasovom éteri. "My máme z času na čas takú slovenskú kométu, ktorá vyštartuje. Predtým to bol Obchodník s deštěm, potom to bola Cesta, následne Ty a já a teraz Zůstaň tu se mnou. Vždy raz za dva- tri roky sa objaví niečo, čo nás tu vystrelí a čo sa zapáči rádiovým dramaturgom. Nás to samozrejme veľmi teší, pre nás je to super. Umožňuje nám to občas si sem prísť zahrať," vyjadril sa frontman skupiny Richard Krajčo

Fanúšikovia na spomenutých festivaloch sa môžu tešiť aj na novú pesničku Naviděnou, ku ktorej kapela pred pár dňami zverejnila pôsobivý videoklip zo svojich najväčších koncertov v kariére. "V nedeľu sme zverejnili tretí singel z výberového albumu 25. Volá sa Naviděnou. Klip k piesni vznikal na Strahove , tam sme odohrali dva narodeninové koncerty. Zostrihali sme si ich a urobili z nich peknú spomienku, aby sme na to, že na náš koncert prišlo 70-tisíc ľudí, nikdy nezabudli," priblížil motív videoklipu sympatický spevák.


V Nestville Parku vystúpia aj Peter Bič Project či Majk Spirit

Organizátori multižánrového dvojdňového festivalu Nestville Open Fest v Hniezdnom pripravili naozaj hviezdami nabitý program. K skôr ohláseným interpretom, medzi ktorými sú švédska skupina RednexRytmusLukáš Adamec, Nocadeň, No NameInekafe, Medial Banana či Cigánski diabli, aktuálne okrem skupiny Kryštof pribudli aj ďalšie zvučné mená domácej scény.

Jednou z nich je kapela Peter Bič Project, ktorá od výmeny speváčky opäť valcuje rádiový éter. Prvá lastovička z jej nového albumu Dream, singel Where Did You Go, minulé leto ovládla všetky rádiá a v rebríčku IFPI preskočila aj zahraničné hity. Potom prišlo prekvapenie, keďže druhý singel bol v slovenčine. Skladba Skúšame sa nájsť zarezonovala a od novembra sa drží na popredných priečkach hranosti. Skupina však nezaháľa a ešte pred začiatkom leta plánuje zverejniť úplne nový singel, ktorý na minuloročnom albume nie je.

"Cítime, že slovenčinou sa krajanom približujeme ešte o čosi viac. Skladba Skúšame sa nájsť bola fanúšikmi prijatá nad naše očakávania. Na slovenskú nôtu sme stále naladení a môžem prezradiť, že naša novinka bude opäť v našom rodnom jazyku," prezradil leader kapely Peter Bič. Práve na fetivale v Hniezdnom budú mať fanúšikovia možnosť počuť ešte nevydanú novinku medzi prvými. "Na Nestville Open Feste sme si už zahrali počas pilotného ročníka, toho času ešte v pôvodnej zostave. Tentoraz sa v Hniezdnom predstavíme s novou speváčkou Victoriou, ale i kompletne vynoveným soundom a programom," dodal sympatický gitarista. 


Novinkou v programe podujatia je aj skupina Vidiek z Rovinky pri Bratislave. O vynikajúcu náladu sa postará s notoricky známymi hitmi ako Vidiečan, Nechajte si ju, Tisíc divov, možno aj viac či Ó maňo, ktoré sú už v podstate zľudoveli. "Som rád, že máme na Slovensku stále viac kvalitných hudobných festivalov a Nestville Open Fest je určite jedným z nich. Držíme palce aj v tomto ročníku a tešíme sa do Hniezdneho," hovorí o účasti na podujatí spevák Ján Kuric.

S novým albumom, ktorého vydanie je na spadnutie, sa môže pochváliť slovenská rocková skupina Metropolis. Nové skladby prvýkrát naživo predstaví práve na Nestville Open Feste. Ide už o štvrtý album kapely a na rozdiel od predošlých bude celý v slovenčine. Zoskupenie zo Serede pod taktovkou jedného z najznámejších slovenských gitaristov a producentov Jimiho Cimbalu ponúkne počas takmer hodinového vystúpenia okrem noviniek i staršie skladby ako Mlyny, O Červenej Čiapočke či Fly.

"Na východ sa vraciame vždy veľmi radi, pretože práve tu máme svoju najsilnejšiu fanúšikovskú základňu. Koncerty sú tu vždy neopakovateľné a publikum vždy top. Dúfame, že ani teraz tomu nebude inak," teší sa Jimi Cimbala, ktorého tvár a zvuk gitary môžete poznať aj z úspešných televíznych projektov.


Organizátori program rozšírili aj o ďalšie zvučné meno z hip-hopovej scény. K Rytmusovi totiž pribudol Majk Spirit, ktorý sa predstaví v piatok. Jeho najnovším počinom je skladba Chceme pravdu, ktorou zareagoval na aktuálne spoločenské a politické dianie na Slovensku. Okrem koncertov sa môžu návštevníci podujatia tešiť aj na diskotéky, ktoré budú trvať od večera do skorých ranných hodín. V piatok je pre návštevníkov pripravený hangár, kde sa bude pod hlavičkou rádia Europa 2 odohrávať tanečná párty Dance eXXtravaganza. Predstavia sa známi dídžeji a producenti Milan Lieskovský, Drahosh, Stanley, Johnny de City či Mike Saxi a chýbať nebudú ani moderátori Europy 2. Priaznivcov tanečnej hudby určite poteší aj šou, o ktorú sa na hlavnom pódiu postará DJ Mairee.

V druhý festivalový deň hangár obsadí Rádio Vlna, pod ktorého jeho taktovou sa uskutoční Oldies párty s najväčšími hitmi preverenými časom od 60-tich rokov po začiatky 90-tich rokov. Ani počas soboty nebudú chýbať moderátori tohto rádia, ktorí zábavu ešte vygradujú. V priebehu oboch dní bude hangár počas denných hodín slúžiť ako kino. Okrem koncertov domácich hviezd si teda môžete na Nestville Open Feste vychutnať aj zaujímavý filmový program.

Všetky podrobnosti o festivale nájdete na oficiálnej stránke www.nestvillepark.sk/podujatia.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Ilustračné foto: Martina Mlčúchová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kryštof