V máji tohto roka prekvapil Richard Müller s novou skladbou Anomália. Dnes predstavuje ďalšiu novinku Siedme nebo, s ktorou zároveň ohlasuje vydanie svojho pätnásteho sólového štúdiového albumu. Nahrávka oficiálne vychádza 13. októbra na CD a na všetkých digitálnych platformách. O desať dní neskôr vyjde aj na vinyle ako 2LP.

Hodina medzi psom a vlkom je po úspešnom albume 55 (2016) ďalšou Richardovou nahrávkou, ktorú otextoval Peter Uličný. Autorom hudby je však tentoraz samotný Richard Müller. Výnimkou je práve spomínaná Anomália, ktorú preňho napísal o generáciu mladší hudobník Laco Rychtárik. Album aranžoval a produkoval Peter Graus (Creative Music House).

Skladba Siedme nebo svedčí o tom, že spevák a skladateľ v súčasnosti prežíva pozitívne obdobie. Vďaka farebnému aranžmánu je ľahko zapamätateľná a chytľavá, no zostáva verná Richardovmu štýlu, ktorý necieli prvoplánovo na playlisty komerčných rádií. V refréne jeho spev pekne podfarbujú ženské vokály, aj bez nich však znie výborne a v jeho hlase nepočuť známky únavy. Pesnička znie, akoby ju nahral vitálny tridsiatnik, avšak so zrelým pohľadom na svet. Z hudobníkov, ktorí sa na singli podieľali, stojí za zmienku meno Laura Jašková. Aj vďaka tejto spolupráci je zrejmé, že o tejto mladej basgitaristke ešte budeme počuť. 


O vizuálnu stránku albumu aj lyric videa sa postarali Mayo Hirc (fotografie a grafika), Marián Uhrín (fotografická postprodukcia) a Tomáš Slávik (strih a réžia).

Zoznam skladieb na albume Hodina medzi psom a vlkom:

1. Siedme nebo
2. Defekt na duši
3. Sviatok trinásteho
4. Mária Televízia
5. Zlodeji Pamäti
6. Za všetko môže Keith Richards
7. V ateliéri u Jana S
8. Hodina medzi psom a vlkom
9. Ešte ťa nepoznám
10. Človek nevie dňa ani hodiny
11. Anomália

Pre-save albumu v streamingových službách

Text: Hudba.sk (zdroj: Oyster Agency / Universal Music)
Foto: Mayo Hirc / Marián Uhrín

Súvisiaci interpreti: Richard Müller