Spevák Robo Opatovský už niekoľko týždňov boduje v rádiovom éteri s romantickým singlom Keď muž miluje ženu. Chytľavú a emotívnu skladbu sa rozhodol podporiť videoklipom, ktorý pesničku posúva na novú úroveň. Zobrazuje totiž príbeh lásky medzi bielym Slovákom a krásnou miešankou, ktorú jeho rodina odmieta.

Autorkou scenára a režisérkou videoklipu je Oľga Záblacká, ktorá je zároveň autorkou textu piesne. Hudbu napísal samotný spevák. Režisérka do hlavných úloh zjednodušeného filmového príbehu obsadila sympatického mladého herca Matúša Kvietika a exotickú krásku s africkými koreňmi Clarisse Taty. Rodičov zamilovaného muža stvárinili manželia Stražanovci a vnúčika, vďaka ktorému sa rodina s mulatkou v rodine zmieri, si zahral dvojročný chlapček Christian Alexander Simoes Kollár.

"Prvá dejová línia sa odohráva v hoteli Lomnica v Tatrách a keď som videl výsledok, až mi stáli všetky chlpy na tele! Scenár ma úplne dostal. Je to príbeh zakázanej lásky. Chlapec z dobrej rodiny si našiel exotickú krásku, ale matka je zásadne proti a urobí obrovskú scénu, keď ju syn prekvapí a predstaví jej svoju budúcu manželku. Keď sme toto nakrúcali, zastavovali sa pri nás ľudia a obdivne sledovali výkony hercov. Dej je veľmi silný. Mám dobrý pocit z toho, ako umocňuje atmosféru piesne. Ja som sa zahral na pouličného muzikanta, rozprávača príbehu. S kapelou sme mali možnosť vyskúšať si, aké to je hrať na ulici. Reakcie okoloidúcich, aj zahraničných turistov, boli veľmi príjemné," vyznal sa Robo Opatovský.


"Hneď, ako mi úlohu ponúkli, som vedela, že chcem spolupracovať na tomto projekte. Nemala som problém precítiť dej. Veľakrát som sa totiž stretla s podobnými predsudkami. Chytilo ma to za srdiečko," hovorí o spolupráci na videoklipe Clarisse Taty, ktorá ma mamičku Slovenku a otca z Konga. Nakrúcanie si užil aj Matúš Kvietik, ktorý neustále presviedča o svojich hereckých kvalitách a je z roka na rok populárnejší. Ukazuje tiež, že už je vyzretým mladým mužom s jasným postojom k svetu.

"Veľmi ma potešilo, keď ma Oľga Záblacká oslovila, aj preto, že som nikdy dosiaľ nehral v klipe a je to úplne iné ako vo filme, či v seriáli. Scenár je úžasný a myslím, že na Slovensku je to veľmi aktuálna téma. Slováci majú v sebe istú bigotnosť. Stále sa stretávame so xenofóbiou, homofóbiou, rasizmom... Ktovie, ako by reagovali rodičia väčšiny mladých v mojom veku, keby si priviedli domov partnerku s tmavou pleťou? Myslím si, že to je zaujímavá otázka," zamyslel sa sympatický herec, televíznym divákom známy najmä zo seriálu z Kukučka.

nakrúcanie videoklipu Keď muž miluje ženu Zdroj: Kristína FialováViac fotografií z nakrúcania

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o spevákovi dozviete na oficiálnych stránkach www.roboopatovsky.com a www.facebook.com/robo.opatovsky.fanpage.

Foto: Youtube / koláž Hudba.sk (titulná fotografia), Kristína Fialová (foto z nakrúcania)

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský