Rádio_FM odštartovalo 14. ročník Radio_Head Awards. Fanúšikovia slovenskej hudby môžu podporiť svojich obľúbených hudobníkov v 1. kole hlasovaním v longlistoch na webe Radiohlavy.sk, a to v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut a Objav roka.

Z hlasovania v prvom kole Radio_Head Awards vzídu päťčlenné nominácie (shortlisty), ktoré budú zverejnené 7. februára. Týmto dňom zároveň odštartuje druhé kolo hudobnej ankety. Víťazov Rádiohláv spoznáme koncom marca. Hlasovanie aj všetky podstatné informácie sú dostupné na webe Radiohlavy.sk.

Najlepšie nahrávky za rok 2021 ocenia aj odborné poroty, a to v žánrových kategóriách Hard&Heavy, Hip-Hop/Rap/R&B, World music/Folk, Elektronická hudba, Jazzová hudba, Experimentálna hudba a Klasická hudba. O cene Album roka rozhodnú tradične okrem fanúšikov aj hudobní novinári. V histórii ankety sa ešte nikdy nestalo, že by malo poslucháčske a novinárske hlasovanie rovnakého víťaza, aj keď shortlisty albumov v oboch kategóriách sú často podobné.

Minulý rok si Rádiohlavy v poslucháčskych kategóriách odniesli skupiny Billy Barman (Album roka), Fallgrapp (Skladba roka), Nina Kohoutová (Objav roka) či Kristin Lash a Jacob Grey (Debut roka). Žánrové ceny získali FVLCRVM, Michal Noga Band, Lukáš Oravec Orchestra, Lukáš Borzík či Gleb. Cenu novinárov si odniesli Le Payaco a Ocenenie za prínos do hudby získala výrazná postava trenčianskej hudobnej scény, Ľuboš Dzúrik.

Prečítajte si: Radio_Head Awards dávajú aj v dobe pandémie umelcom dôležitú spätnú väzbu (+FOTO)

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Martina Mlčúchová