Symbolicky na Medzinárodný deň žien zverejnila speváčka Tina svoj nový singel, v ktorom sa spojila s vychádzajúcou hviezdou mladej generácie Alanom Murinom. Vďaka spolupráci so spevákom, ktorý je od nej o 14 rokov mladší, no zároveň holduje podobnému štýlu, novinka pripomína najlepšie časy speváčkinej kariéry a v klipe pôsobí akoby mala opäť dvadsať.

Skladba, ktorá nesie názov podľa virtuálnej postavy Bejby Blue, vznikala pôvodne ako sólo vec. Nakoniec si však Tina k téme žien a ich nekonečného vesmíru prizvala hudobný objav roka 2019 a aktuálne jeden z najvýraznejších mladých hlasov na slovenskej scéne Alana Murina. Na tvorbe skladby s moderným zvukom a melancholickou atmosférou sa podieľali skladateľ a spevák ADiss a producent the Boy, videoklip mal na starosti tím Cesar Production.

"Vedela som, že veľmi chcem zaspievať slovné spojenie #bejbyblue, lebo znie krásne a jeho význam je v kontexte skladby hlboký a magický. Na poslednú chvíľu som sa však rozhodla ponechať slohu Alanovi, ktorého som veľkou fanúšičkou, aby povedal, ako to vidí on ako muž. Všetko zapadlo. Dnes oslavujeme ženstvo. A táto vec je o tom, že každá z nás ma nekonečno možností," hovorí Tina. "Jazykom a zvukom roka 2021 - žena rastie z temnoty," dodáva.


Novinka potvrdzuje návrat Tiny na scénu po niekoľkoročnej odmlke. Po vydaní akustickej kompilácie Unplugged CD 2004-2014 sa totiž venovala najmä rodine a len sporadicky sa objavovala v spoluprácach s rapermi. Dlhú pauzu v rámci sólovej kariéry ukončila minulý rok v septembri. Vydarený akustický singel Čo ak, na ktorom spolupracovala s gitaristom, skladateľom a producentom Jozefom Engererom, známym z hip-hopovej formácie Moja Reč, má za pol roka od zverejnenia videoklipu takmer 1,5 milióna prehratí.

Rozdielnosť oboch noviniek pritom naznačuje, že Tinin očakávaný album bude hudobne pestrý a plný prekvapení. Počas kariérnej prestávky, kedy bol jej partnerom a manželom raper Separ, sa aj ona samotná niekoľkokrát prezentovala ako raperka, takže v jej novej tvorbe môžeme očakávať aj túto polohu. Novinky 36-ročnej speváčky môžete sledovať na Facebooku a Instagrame.


Text: Hudba.sk (zdroj citácií: Jana Trellová / Ruka Hore)
Foto: PR Ruka Hore