Na prvých troch albumoch sa Dominika Mirgová profilovala ako popová speváčka a aj v prípade niekoľkých spoluprác s rapermi boli jej skladby ľahko stráviteľné pre poslucháčov komerčných rádií. Na svojom novom albume s názvom Toto som ja, ktorý vyšiel v apríli, má však bližšie práve k hip-hopu ako k popu. Dokazuje to aj novým videosinglom.

Prvky hip-hopu v jej tvorbe začali viac dominovať po tom, ako pred dvoma rokmi ukončila svoju spoluprácu s dvorným skladateľom Mirom Jarošom a vymenila celý svoj tím. Už pred vydaním štvrtého albumu Toto som ja niekoľkokrát avizovala, že práve spev a rapovanie do hip-hopovej produkcie ju vystihuje najviac a vždy chcela robiť práve takúto hudbu. O tom, že tým oslovila aj poslucháčov, svedčí úspech predchádzajúcich singlov Stopy s hosťujúcim raperom Majselfom, Vzduch či dve spolupráce s Adissom Noc patrí nám a Je to ako má.

Koniec klamstiev a pretvárky

Aj videoklip Bez otázok sa stretol s úspechom - za týždeň od zverejnenia má viac ako 200-tisíc prehratí a niekoľko dní sa držal na vrchole slovenského rebríčka Youtube trending. Skladba, pod ktorou je ako autor hudby a producent podpísaný Grizzly, vyniká modernou produkciou a Dominika Mirgová v slohách dokazuje, že s jej rapom to nie je márne. Textovo však rieši to isté, čomu sa v posledných rokoch venovala už niekoľkokrát. Zistila, kým skutočne je, žije ako chce a svojich kritikov či ľudí, ktorí sa chceli na jej kariére nejakým spôsobom priživovať, ignoruje. A (ne)dokazuje to tým, že pre nich, resp. o nich nahrala ďalšiu skladbu...


Pozitívom nového singla 27-ročnej speváčky je pomerne originálny vizuál. Ocitáme sa v ňom v múzeu plnom exponátov, kde môžeme sledovať niekoľko verzií Dominiky z minulosti. Dokonca sa vrátila aj k svojim úplným začiatkom v šoubiznse a opäť si na hruď nalepila poradové číslo zo známej speváckej šou, kde v roku 2007 naštartovala svoju spevácku kariéru. Pozornému oku určite neuniknú ani spoločné zábery s jej synom a manželom Petrom. Okrem toho nechýbajú ani tanečné scény spred letiskového hangáru, kde Dominika už tradične využíva tanečníkov zo svojej skupiny VIP Crew.

Cieľavedomá speváčka v texte novinky tvrdí, že už nemá trému a problém povedať ľuďom do očí to, čo si skutočne myslí. Ráznou zmenou štýlu na novom albume možno o časť fanúšikov príde, no na druhej strane si môže bez zbytočných otázok získať úplne nových. Vykašlala sa na to, čo by mala robiť podľa iných, a je to nielen počuť, ale aj vidieť. Azda nikdy totiž nevyzerala tak dobre, ako v klipoch z posledných mesiacov. Podobne presvedčivo pôsobí aj v skladbe Seňora, ktorú nahrala spolu s raperom Puertom. Pred kamerou sprievodného videoklipu Dominika ukázala správne zaoblenú postavu, ktorá mladej mamičke zjavne pridala na sebavedomí.


Autor: Dušan Marko
Foto: Erik Tomašák

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová