Napriek zložitej situácii v súvislosti s pandémiou sa organizátorom Gypsy Jazz Festivalu podarilo pripraviť aj tento ročník, ktorý sa uskutoční v piatok 11. decembra už od 18:00 v bratislavskom Divadle Aréna. Vzhľadom na opatrenia ponúkne na rozdiel od predošlých rokov čisto slovenský lineup, no návštevníci sa rozhodne majú na čo tešiť.

"Umelci tvoria stále, žiadna pandémia tvorbu nezastaví. Bolo by smutné, ak by si našu tvorbu diváci nemohli vypočuť. Teším sa, že sa nám festival podarilo pripraviť a verím, že si fanúšikovia aj hudobníci spoločné stretnutie po dlhej prestávke skutočne užijú," hovorí organizátor Gypsy Jazz Festivalu, saxofonista a skladateľ Milo Suchomel.

"Hoci sme zvyknutí každý rok ponúknuť divákom a poslucháčom kvalitné jazzové projekty aj zo zahraničia, a to nie len z Európy, ale aj z USA, tohto roku z pochopiteľných dôvodov ostávame na slovenskej jazzovej scéne. Máme však čo ponúknuť," dodáva spoluorganizátor podujatia, dramaturg a saxofonista Nikolaj Nikitin.

Spájanie generácií bolo, je a bude jedným zo základných kameňov fungujúcej hudobnej scény. Hneď v úvode Gypsy Jazz Festivalu 2020 sa preto predstavia mladé talenty slovenského jazzu, ktoré sú výraznými lídrami vo svojej generácii. Na pestrom zozname účinkujúcich sú tiež formácia ŠaleFuky, Vanessa Šarközi & Miloš Bihary Gipsy Jazz Project, Milo Suchomel, Ondrej Juraši, Nikolaj Nikitin, Ľuboš Šrámek, Martin Valihora, Sisa Michalidesová, Erik Rothenstein & Babele Beat Band, Juraj Bartoš a ďalší.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: archív skupiny ŠaleFuky