Arakain a Lucie Bílá, Olympic, Tomáš Klus, Korben Dallas, či Mirka Miškechová sa počas soboty 9. septembra predstavili návštevníkom festivalu Slovenské hrady. Jeho druhý ročník splnil očakávania divákov i organizátorov.

Hudobné leto tu s tisíckami návštevníkov zavŕšili legendy i nové tváre slovenskej a českej hudobnej scény. Na dvoch pódiách postupne vystúpili talentovaná slovenská pesničkárka Mirka Miškechová či víťazi diváckeho internetového hlasovania o účasť na festivale - kapela Instinct. Predstavil sa tiež český spevák Tomáš Klus, ktorý sa na jeseň pripravuje aj na vlastné turné, ale aj kapely Bod Omylu, Korben Dallas a legendárny Olympic s Petrom Jandom.

Speváčka Lucie Bílá sa spolu s kapelou Arakain predstavila vo svojej drsnejšej hudobnej polohe, no mimo pódia si napríklad vyskúšala aj prácu miestnych sokoliarov, ktorí prezentujú svoju zručnosti na hrade Červený Kameň pravidelne. Nielen oni, ale aj množstvo ďalších sprievodných podujatí a možnosť prehliadky samotného hradu lákala návštevníkov popri koncertoch, ktoré pokračovali až do neskorých večerných hodín.

Lucie Bílá na festivale Slovenské hrady 2017 Zdroj: PR

Divákom sa postupne predstavili aj raper Majk Spirit s H16, či kapela Desmod, ktorá vystúpila spolu so speváčkou Martou Ďumbalovou. Unikátny koncert predviedli aj IMT Smile, ktorí neopomenuli ani aktuálny hit Hej sokoly a najväčšie hity si zahrali spolu s niekdajším gitaristom kapely Petrom Bičom.

Mladšie publikum potešil aj koncert nitrianskej formácie Zoči Voči a predstavila sa tiež ženská heavyrocková kapela The Agony. O veľké finále tohtoročného festivalu Slovenské hrady sa pred polnocou postarali hity dnes už žijúcej legendy slovenskej populárnej hudby Richarda Müllera.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Filip Roháček.

Foto: PR