Dídžejská a producentská formácia Emonoizboyz prichádza s novou skladbou Love High, v ktorej chalani opäť prinášajú niečo nové a nečakané. Po júnovom singli Forget, ktorého zvuk jasne odkazoval na éru rave music z prelomu 80. a 90. rokov, sa tentoraz samplovaný hip-hopový beat mieša s prvkami psychedelického rocku a bluesu s nádychom rokov šesťdesiatych.

Na spoluprácu si Emonoizboyz pozvali dvoch hudobníkov zo známych slovenských kapiel. Speváčkou a autorkou textu je Tammy Nižňanská z The Youniverse a gitarové linky nahral Jozef Rezník z kapely Walter Schnitzelsson, ktorý je známy aj ako gitarista skupiny Para.

Originálny singel vizuálne sprevádza animovaný videoklip, ktorého autorom je tretí stály člen formácie Emonoizboys, VJ SickNico. Samotná skladba oficiálne vyšla už 1. novembra a nájdete ju na všetkých streamovacích platformách.


Emonoizboyz (ENB) je dvojica dídžejov a producentov z Bratislavy. Ich sety sú plné breakbeatu, hip-hopu, housu, electra a nečakaných kombinácií a mashupov. Ostré mixy, scratching a rapové sample do zlomeného beatu sú charakteristické nielen pre ich DJ sety ale aj vlastnú hudobnú produkciu.

V zložení Hey Emil a Andrej Sabotage hrajú od roku 2007. Ich dídžejskému stretu však predchádzali spoločné streetartové aktivity - Emil vtedy písal EMO a Andrej NOIZ, z čoho sa prirodzene vyvinul aj ich spoločný názov Emonoizboyz. Neskôr do formácie pribudol tretí člen, vizuálny umelec SickNico, ktorý sa stará o live videoprojekciu a grafickú identitu hudobného dua.

ENB za posledné roky nahrali niekoľko mixtejpov a EP nahrávok a ich tvorbu môžete nájsť aj na albumoch slovenských a českých umelcov. Hrali na stovkách akcí a festivalov vrátane Pohody a Grape festivalu.

Viac sa o formácii dozviete na oficiálnej stránke emonoizboyz.com, novinky môžete sledovať na FacebookuInstagrame či Bandcampe a prierez ich staršou tvorbou vrátane dídžejských setov nájdete na Soundcloude a Mixcloude.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Juraj Cocher. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Juraj Starovecký