Do bratislavského klubu Randal zavíta v sobotu 28. mája košická kapela Nocadeň. Tunajšiemu publiku predstaví svoj siedmy štúdiový album Auróra, ktorý na koncertnú premiéru v hlavnom meste čakal dlhé dva roky. Aj to je dôvod, prečo sa spevák Rasťo Kopina už teraz teší na intenzívne iskrenie medzi nimi a vrúcnym bratislavským publikom.


Nocadeň sa v Bratislave naposledy ukázali v roku 2019 na krste albumu Auróra, počas ktorého oznelo niekoľko pesničiek z neho v akustickej podobe. Posledný veľký klubový koncert odohrali v bratislavskom Ateliéri Babylon v roku 2018 pri príležitosti 10. výročia albumu Ikony.

Tentokrát si odskočia do klubu Randal, v ktorom svojho času práve spomínaný album Ikony aj pokrstili. Vstupenky na májový koncert, ktorého začiatok je naplánovaný na 20:00, sú stále v predaji v sieti Predpredaj.sk a v platnosti zostávajú aj lístky zakúpené na predchádzajúce termíny.

"Vravíme si, konečne. Síce sme minulý rok odohrali koncerty pod holým nebom, skutočný klubový koncert je však niečo úplne iné. To iskrenie medzi publikom a nami je oveľa intenzívnejšie. No a bratislavské publikum k nám vie byť veľmi vrúcne, preto si to chceme konečne poriadne užiť," neskrýva radosť Rasťo Kopina.


Aktuálny koncertný program, v ktorom dominujú pesničky z albumu Auróra, si už štvorica Košičanov otestovala na minuloročných open air koncertoch. Vtedajší návrat na pódiá mal tri zastávky. Niekoľkomesačný hlad publika najskôr Nocadeň ukojili v Žiline, odkiaľ sa presunuli na domácu pôdu a dejiskom veľkého koncertu pod holým nebom sa stal košický Kulturpark. V závere leta si potom spolu s fanúšikmi vychutnali ešte koncert v amfiteátri v Banskej Štiavnici.

Hoci bol program na všetkých spomínaných koncertoch nezmenený, každý z nich mal špecifickú atmosféru. Čo spraví už otestovaný program s bratislavským publikom, sa dozvieme už čoskoro. "V Bratislave odohráme plus mínus podobný setlist, ako to bolo na minuloročných koncertoch. Možno urobíme pár drobných zmien, ale radi by sme dopriali aj bratislavským fanúšikom program, ktorý výborne fungoval minulé leto," prezrádza líder kapely.


V podmienkach, ktoré znemožňovali klubové koncerty, sa Nocadeň prihovorili fanúšikom prostredníctvom vydania albumu Auróra v podobe LP. Siedmy štúdiový album, ktorý získal v roku 2020 českú cenu Anděl v kategórii Slovenský album a neskôr aj Zlatú platňu za jeho predaj, tak vyšiel v decembri 2021 na prvom vinyle košickej formácie.

Zakladajúci členovia kapely, Rasťo a Robo Kopinovci, si úspech albumu naplno vychutnávajú a s vydaním jeho nástupcu sa zatiaľ neponáhľajú. "V tomto roku, kedy oslávime 25. výročie, by sme radi našim fanúšikom priniesli nejaké prekvapenie. Či pôjde o novinku alebo nejaké obzretie sa do minulosti si ešte chvíľu necháme pre seba. Naša poverčivosť sa totiž za ostatné dva roky posunula na trocha vyššiu úroveň," dodáva spevák.

Vstupenky:  


Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: Nocadeň