Pesničkárka Sima Martausová má ďalšiu veselú pesničku, ktorá je dokonalým odrazom jej radosti zo života. Singel s názvom Čokoláda oslavuje obľúbenú pochúťku, ale je aj metaforou. Novinku predstavuje spolu s videoklipom. Okrem toho v ďalšom novom videu môžete vidieť, ako to bude vyzerať a najmä znieť na jej očakávanom turné.

Nový singel Čokoláda vznikol spontánne a na naozaj netradičnom mieste. "Pieseň som zložila, keď sa raz pokazil vlak oproti továrni na čokoládu v Trnave. Kým ho opravovali, nechala som sa tou situáciou inšpirovať, navyše tmavá čokoláda patrí k mojim obľúbeným sladkostiam, ktorú u mňa doma nájdete vždy. V tejto piesni však čokoláda pre mňa znamená niečo, čo človeka robí šťastným. Myslím, že každý dokáže vo svojom živote nájsť to svoje jednoduché 'niečo' a každý sám sebe môže byť akoby tou 'továrňou' na radosť," vyjadrila svoju filozofiu Sima Martausová.

K optimistickej skladbe stihla Sima spolu s profesionálmi zo štúdia MOOVI nakrútiť aj videoklip. Vznikal v okolí Ľubochne, Komjatnej, v prírodnej rezervácii Smrekovica, a dokonca aj v podhorskej osade Vlkolínec, ktorá je už 25 rokov na Zozname Svetového dedičstva UNESCO.

"Keďže pieseň je o radosti zo života, snažili sme sa v klipe zachytiť všetko krásne - nádhernú slovenskú prírodu, ľudí, rôzne maličkosti, ktoré tiež môžu človeka robiť šťastným. Som v ňom sama sebou. Zábery sú myslené skôr metaforicky, aby si každý v nich našiel niečo svoje. V klipe je aj jedno ďalšie dievča - Aďka Kubasová, ktorej vášeň je pečenie vlastných koláčikov. Tiež nehrá nejakú úlohu, ale je tam sama sebou. To sa mi na tom páči najviac," dodala Sima.


Pesničku zaspieva Sima aj na očakávanom turné, na ktoré v novembri vyrazí s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu. Kvôli netradičnej koncertnej šnúre však singel, rovnako ako aj ďalšie skladby, dostane špeciálnu podobu. "To, ako bude znieť na turné, ešte uvidíme, ale určite si nechám poradiť aj od dirigenta zboru Adriana Kokoša a spolu niečo vymyslíme. Trénovať začneme na jeseň. Aďo Kokoš už pomaly vymýšľa pre dievčatá aranžmány, ja si spisujem tiež svoje predstavy a robím pomaly playlist. Zaradila som do neho aj mnoho nových skladieb, ktoré sú také moje srdcovky, preto som rada, že sa o ne budem môcť podeliť so svojimi fanúšikmi. Veľmi sa teším!"

"Bol to taký môj malý sen, aby som niekedy mohla ľuďom predviesť svoje piesne aj v inej podobe. Dievčatá sú veľmi šikovné a veľmi sympatické, tak verím, že budeme mať pekný spoločný čas a že aj ľudia budú spokojní," uzavrela s úsmevom Sima Martausová, ktorá minulý týždeň ponúkla vo vysielaní Fun rádia malú ochutnávku toho, ako to bude na turné vyzerať a znieť. Naživo s dievčatami zo zboru predstavila pieseň jednu zo svojich najstarších piesní Kone. "Túto pieseň mám veľmi rada a hoci som ju zložila už dávnejšie, chcela by som ju hrávať. Keď som vyberala piesne, kam by sa hodil zbor, jedna z prvých, čo mi napadli, bola práve pieseň Kone."


Sima Martausová a Dievčenský spevácky zbor SRo:

1. 11. - Trnava, Holiday Inn
2. 11. - Nové Zámky, Dom kultúry
6. 11. - Bratislava, Istropolis
8. 11. - Žilina, Dom odborov
9. 11. - Prievidza, Kino Baník 
12. 11. - Poprad, Dom kultúry
13. 11. - Dolný Kubín, MsKS
14. 11. - Ružomberok, Dom kultúry A. Hlinku
15. 11. - Martin, Kino Strojár
19. 11. - Trenčín, Piano club
22. 11. - Nitra, PKO
23. 11. - Lučenec, Synagóga
24. 11. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
25. 11. - Banská Bystrica, Aula SZU
9. 12. - Prešov, Kino Scala
10. 12. - Michalovce, MsKS
11. 12. - Košice, Spoločenský pavilón
12. 12. - Bardejov, Kino Žriedlo

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.simamartausova.sk a www.facebook.com/simamartausovaofficial.

Foto: Šimon Klačko

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová