Chorvátsko. Dovolenková destinácia státisícov českých i slovenských turistov, ktorí sem jazdia za morom, horami, pamiatkami, zábavou i uvoľnením. Vraždy ale dovolenku nemajú. Michal (Jakub Štáfek) a Ivana (Alžbeta Ferencová alias Zea) spolu s ostatnými kolegami musia spoločne napraviť porušenú harmóniu slnečného ostrova. Vďaka živému, špecifickému prázdninovému organizmu sa stanú súčasťou niekoľkých zábavných až bizarných komunít.

To je v skratke nový, komediálny krimi seriál s názvom Policie Hvar, ktorý TV Nova vysiela každú nedeľu o 20:20. V prvom, už odvysielanom dieli seriálu si strihol epizódnu rolu aj Ondřej Ládek známy ako Xindl X. Predovšetkým ale spolu s Janom Vávrom a Jakubom Lenzom zložil titulnú pieseň seriálu s názvom Si zabil, kámo. Skladba je duetom s Katarínou Knechtovou, ktorá spieva slovenskú časť pesničky.

Videoklip k chytľavej piesni mal premiéru pred uvedením druhého dielu a už teraz je na na Youtube. "Keď nám Xindl X kývol na hereckú príležitosť zahrať si trochu sám seba, napadlo mi osloviť ho, aby zložil k seriálu titulnú pieseň," hovorí kreatívny producent David Musil. "Vedeli sme, že chceme česko-slovenský duet s pohodovou prázdninovou atmosférou. To sa podarilo, pretože kto si pesničku vypočuje, nedostane ju z hlavy. Rovnako ako funguje chémia ústrednej dvojice seriálu, pripadalo mi, že si aj Katarína a Xindl X pri natáčaní sadli úplne rovnako. Dokázali tak preniesť do hudobného klipu potrebnú energiu," dodáva Musil.

"Veľmi ma potešilo, že si Ondřej vybral na spoluprácu práve mňa. Po vypočutí piesne som hneď súhlasila a následne nahrala svoje časti v štúdiu v Prešove. Vtipné je, že sme sa spolu s Ondřejom a aj jeho producentom stretli až pri natáčaní videoklipu a keďže máme všetci celkom dobrý zmysel pre humor, veľa sme sa spolu nasmiali a navzájom zblížili," dodáva Katarína Knechtová.

"Scenár seriálu si ma hneď získal. Navyše, ako dieťa som chcel byť hercom, takže som si hovoril, že tú rolu musím vziať, pretože to dlhujem svojmu desaťročnému ja. Nakrúcanie bolo náročné, ale zároveň to bola veľmi zábavná skúsenosť. A kto vie, možno nebola posledná," uzatvára Ondřej Ládek.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.